TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, FIFA Başkanı Gianni Infantino ile buluştu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, FIFA Başkanı Gianni Infantino ile FIFA’nın Paris ofisinde bir araya geldi. Toplantıya TFF Başkan Yardımcısı ve FIFA, UEFA İlişkileri, Dış İlişkiler ve Kadın Futbolu Sorumlusu Nüket Küçükel Ezberci ve TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş da katıldı.

Infantino, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’yi yeni görevinden dolayı tebrik ederek başarılar diledi. FIFA Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye TFF’ye yapılan saldırı için dileklerini iletirken, Mehmet Büyükekşi de yayınladıkları kınama mesajı için Gianni Infantino’ya teşekkür etti.

Görüşmede TFF ile FIFA arasında gelecekte yapılacak iş birliği ele alındı. Türkiye’de FIFA organizasyonlarının yapılması, kadın futbolu konusunda işbirliği yapılması, özellikle futbolun okullarda yaygınlaştırılmasını hedefleyen FIFA School (FIFA School) projesinin hayata geçirilmesi ve Türkiye’de yapılabilecek ortak projeler ele alındı. Taraflar önümüzdeki günlerde bir araya gelerek FIFA Okulu projesini hayata geçirecek.

Ziyaret sırasında TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Infantino’ya üzerinde adının yer aldığı Milli Takım forması ile Hakan Çalhanoğlu’nun Türkiye-Litvanya maçında giydiği ve A Milli Takım oyuncularının imzasını attığı formayı hediye etti.

Leave a Comment

error: Content is protected !!