Sporcu Pilavı Nasıl Yapılır?

Sporcuların özel beslenmesi gerekiyor çünkü fazla efor sarf ediyorlar. Onların kaybettikleri enerjiyi kazanabilmeleri için daha iyi beslenmeleri gerekiyor. Ayrıca vücut geliştirecekler için sıfır yağlı beslenme gerekiyor. Vücut geliştirme pilavı tüm vitaminleri içermeli. Başta A vitamini olmak üzere B-C ve E vitaminlerini içermeli ancak çok az yağ içerebilmeli. Sporcu pilavı hem tok tutar hem az enerji içerir. Kolesterolü düşük olanların kolesterolünü deneler. Varsa tansiyonu regüle eder. Bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlayan bakterileri arttırma etkisi; pirinçteki nişastadan geliyor. Üstelik çok fazla malzeme de gerektirmiyor. Bir bardak pirinç, 3 bardak su ve yarım bardak limon suyu ile bir kaşık yağ yeterli oluyor. Kullanılacak malzeme az ve yapımı kolay bir sporcu yemeğini pişirmek için şu süreçleri takip edebilirsiniz. Önce pirincinizi yıkayın. Sonra tuz su ve limonu karıştırarak tencereye alın. Tencere kapağını tam kapatmadan yemeğin kaynamasını bekleyin. Keyfinize göre tuz ekleyin.

Vücut Geliştirme Pirinç Pilavı ve Tavuk

Vücut geliştirme pirinç pilavı, vücut geliştiriciler ve sporcular için son derece ucuz ve besleyici bir besindir. Vücut geliştirme camiasının bir parçası olan birinci sınıf sporcuların çoğu, basit ama lezzetli pirinç tüketiyor. Siz de bu sağlıklı yemeğin tadını çıkarabilirsiniz! Vücut geliştirmek isteyenler için pirinç pilavı, vücuda hem protein hem de enerji sağlayan basit ama lezzetli bir yemektir. Tavukta bol protein içeriği kas liflerini yeniden oluşturmaya yardımcı olur, pirinçteki karbonhidrat içeriği glikojen seviyelerini yeniler. Pirinç ve tavuğun birleşimi ideal bir antrenman sonrası besini sağlar. Pirinç ve tavuğun yanı sıra vücut geliştirme yapanlar için beslenme programında peynir altı suyu da var. Sporcular için hem çok lezzetli hem de yağsız protein kaynağı olan tavuklu pilav, gün boyunca harcanan enerjinizi geri almanızı sağlar. Protein güçlü, biçimli bir vücut oluşturmak için gerekli olsa da, yüksek yoğunluklu egzersizler sırasında en fazla enerjiyi karbonhidratlar sağlar.

Lapa pilav sporcular için tamamen yağsız bir seçenektir. Kilo vermek isteyenlere yeteri kadar enerjiyi verecek ve daha çok spor yapmalarına olanak sağlayacak. Vücut geliştirenler için kas kütlesinin artmasını sağlamak yüksek karbonhidratlara bağlı ve bunu pirinç pilavından alabilirsiniz. Pişirmek için yukarıdaki tarifi aynen uyguluyorsunuz ama yağ kullanmıyorsunuz.

Yağsız Tavuklu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?

Sizi doyuracak hızla hazırlayabileceğiniz sağlıklı bir menü arıyorsanız, yağsız tavuklu pilav tarifini deneyin. Pirinç en sağlıklı besinlerden biridir, bol miktarda lif ve protein yerken kilo vermenize de yardımcı olacaktır, kas yaparken de kaslarınıza gerekli enerjiyi sağlayacaktır. Bu tarifin kalorisi de düşüktür. Çok az yağ içerir veya hiç yağ içermez. Öncelikle 200-250 gr tavuk göğsünü güzelce terbiye edin. Kara biber, pul ve kırmızı toz biber tuz ve salça kullanın. 200-250 gram tavuk göğsüne kırmızı biber, sarımsak ve soğan ekleyin ve iyice soteleyin. Daha sonra yıkanmış 1 su bardağı pirinci ilave edip ara ara karıştırın. Pirinç piştikten sonra salata ile servis yapın. Biraz buğulanmış sebze ve taze domates bu pilava çok iyi gidecektir.

 Sporcular için Tavuklu Pilava Yumurta

Diğer bir seçenek ise tavuklu pilava yumurta eklemektir. Yumurtalar tatmin edici bir lezzet ve iyi bir protein kaynağı ekler. Pirinç ve tavuk kombinasyonu sizi uzun süre tok tutar, böylece yediğiniz kalori miktarı kontrol altında olur. Yağ oranı düşük ve lif açısından zengin bir yemek arıyorsanız, tavuk ve pirinç harika bir karışım olacak. Bu kez tavuk budunu kullanacaksınız. Yıkadığınız pirince ( 1 su bardağı) lezzet katmak için yeşil biber ve baharatlar ekleyebilirsiniz. Butlarınızı da önceden çırptığınız 2 yumurta sarısına bandırdıktan sonra pirinçten ayrı olarak hafif yağla ( 1 kaşık) kızartın. Yumurta sarısı ilave protein demektir. Kaslar için protein alımını arttırmakta yarar var.

buraya tıklayarak “Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır” konulu makalemizi okuyabilirsiniz.

Leave a Comment

error: Content is protected !!
1