Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır

Son derece lezzetli bir pirinç pilavı yapmak istediyseniz, bunu nasıl yapacağınızı ayrıntıları ile öğrenerek damak tadınızı zenginleştirebilirsiniz. Pirinç pilavı nasıl yapılır? Annelerimiz o çok lezzetli pilavı nasıl pişiriyorlar? Değerli okurlar, bunun için iyi bir aşçı olmanız gerekli değildir. Pirinç pilavı tek başına yapılabileceği gibi et ile pilavın birlikte pişirilmesi ile harika lezzetler elde edebilirsiniz. Bu içerikte pirinç pilavı tarifi ile beraber pilavın farklı pişirme yöntemlerine değineceğiz.

  • Bir su bardağı Pirinç
  • Bir baş Soğan
  • 1-2 adet kırmızı Havuç
  • Bir yemek kaşığı Tereyağı
  • 200 gram sığır eti

    Pirinç Pilavı Nasıl YapılırPin
    Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır

Etli Pirinç Pilavı Tarifi

pirinç pilavı tarifi zor mu? Kesinlikle hayır! İster etli olsun ister sade olsun pirinç pilavı en kolay tariftir. Sığır etini kuşbaşı parçalar halinde doğrayarak başlamanız gerekir. Ardından soğanları ve havuçları ince şeritler halinde doğrayın. Yumuşayana kadar soteleyin. Daha sonra tencereye pirinci ekleyin ve soğan ve tereyağı karışımıyla kaplanana kadar kavurun. Pirinç kavrulduktan sonra suyu veya 1 bardak et suyunu tencereye ilave edin. Eklediğiniz suyun seviyesi, pilavın seviyesini geçsin. Çok abartmadan 2 cm geçmesi yeterlidir. Sıvılar buharlaşana kadar sürekli karıştırmaya devam edin. Pilavınız hazır olduğunda servis yapmadan önce pilav üzerine birkaç parça kuru üzüm ya da fındık badem taneleri ekleyebilirsiniz. Pirinç pilavı yapmak işte bu kadar basit.

6 Kişilik Pirinç Pilavı

pirinç pilavı tarifi hem az malzeme ister hem de az çaba gerektirir. 2 su bardağı pirinci önce yıkayınız. Ardından yıkanan pirinçleri 30 dakika tuzlu ve ılık suda bekletin. Tencereye bir çorba kaşığı tereyağı ile ay çiçek yağı ekleyin. Yağ kızarana kadar ocakta tutun ardından yıkayıp dinlendirdiğiniz pirinçleri tencereye ekleyin. Birkaç dakika daha bu karışımı kavurun. Pirinç taneler birbirine kaynaşmaya başlarsa 1.5 bardak et suyunu ekleyin. Et suyu yoksa normal su ekleyin. Zevkinize göre tuz ekleyin. Biraz karıştırarak kapağı hafif açık kalacak şekilde kapatın. Su iyice buharlaşana kadar bekleyin. Sonra kısık ateşte suyun tamamen buharlaşmasını bekleyin. Daha sonra tencereyi ocaktan alın ve oda sıcaklığında 10 dakika dinlendirin. Pilavın üzerine kuru üzüm ya da badem ekleyerek servis edebilirsiniz.

Pirinç Pilavı Tarifi

6 kişilik pilav için, bol bol yiyeceklerse 2 su bardağı pirince soğuk su ekleyip 15 dakika bekletin. Su üzerine çıkmamış pirinçler; pirincin eski olmadığını gösterir. Su üzerine çıkan pirinç taneleri varsa; pirinç eskidir. Sonra pilavınızı süzgeçle süzün ve soğuk su ile yıkayın. Amaç nişastayı atmaktır. Çin pilavında bu işlem yapılmaz. Katı ve sıvı yağı iyi pilav yapmak için beraber kullanın. Yağ kızarınca pirincinizi tencereye ekleyin. 4 kişilik pilav tarifi hazırlıyorsunuz. Pirinciniz bir araya geldiğinde çıtır sesler çıktığında kavrulma işlemi tamadır. Şimdi bu pirince 2 bardak su ekleyin. Suyun hafiften pirinci seviye olarak geçmesi gerekiyor. Bu su da tümüyle buharlaşana kadar kısık ateşte buharlaşacak. Buhar tamamen içeride dönüşecek ve tamamen buharlaştığında ocak altını kapatın. Pirinç pilav tarifi en kolay tariftir. pirinç pilavı yapımı en kolay ve eğlenceli yemek pişirme yoludur. Şimdi 15 dakika pilavı dinlendirme zamanı geldi. Tencerenin kapağını açın ve tane tane pilavınızın dinlenmesini sağlayın. Pirinç pilavı ölçüsü kesinlikle 2 kişi için 1 su bardağı ve 4 kişi için 2 su bardağı olacak şekilde ayarlanır. Pirinç pilavı kaç dakikada pişer? Günümüzde suyu 5 dakikada kaynatan ketıl türü su ısıtıcıları ile işimiz çok kolay. Pilavı yıkamak ve süzmek için 10 dakika zaman gerekir. Bu arada da birer kaşık tereyağı ve sıvı yağ kavrulacaktır. Pilav yıkandıktan sonra süzülür ve bu da 5 dakika zaman alır. Kavrulmuş yağa pilav eklenip iyice karıştırıldıktan sonra ocak üstünde iken, sıcak su katılırsa daha erken pişer. Soğuk su katılırsa süre 5 dakika uzar. Ortalama 30 dakika pilavın pişmesi ve dinlenmesi için toplam zamandır. Lezzetli pilav yapımı için aşçı olmanıza gerek yoktur bu tarifi uygulayarak siz de tane tane pirinç pilavınızı pişirebilirsiniz.
sporcu pilavı nasıl yapılır” konulu makalemizi okuyabilirsiniz.

Leave a Comment

error: Content is protected !!
2