Esnaf Kefalet Kredisi Şartları

Bütün esnafların kayıt yaptırdığı ve belli sürelerde aidat ödediği Esnaf kefalet kredi şartları nelerdir? Paraya sıkışan esnafların kredi için bankalardan önce başvurabileceği Esnaf ve sanatkarlar odası kredi şartları bu içeriğimizde yer alıyor. Odaya kaydınızın olması kredi almanız için ilk şarttır. Sonraki şart ise başka bir odaya kayıtlı olmamaktır. Bu oda da bankalar gibi size kredi vermeden önce kredi notunuzun yüksek olmasını ister. Banka kredilerini ödemediyseniz ya da geciktirdiyseniz kredi notunuz düşük olacaktır. Bu durumda Esnaf kefaletten Kredi Çekme Şartları yerine gelmemiş olacaktır. Eğer ödenmemiş bir vergi borcunuz varsa yine kredi alamazsınız. Nakit sirkülasyonu sıkıntısı çeken ve işletmesini ayakta tutmaya çalışan esnafların düşük faizli olarak kredi alabilecekleri en uygun yer Esnaf ve sanatkarlar odasıdır.
Pin

  • Esnaf kefaletten Kredi Çekme Şartları
  • Esnaf olduğunuzu gösteren vergi levhanız
  • 1 yıllık geçmişi olan iş yeriniz
  • Oda kaydınız
  • Oda bölgesinde iş yerinizin veya evinizin kayıtlı olması
  • Banka kredi notunuzun yüksek olması
  • Vergi borcunuzun olmaması
  • 2 kefil kefillerin memur olması ya da sabit gelirli olması gerekir

Gibi şartları yerine getirmeniz gerekiyor. İş yerinizi açtığınız tarihten 1 yıl geçmediyse bu başvuru kabul edilmez.

Esnaf Odası Kredi Türleri

Esnaf ve sanatkarlar odası kredi verirken bu krediyi 3 farklı şekilde sunmaktadır. Düşük faizli olması ve vadenin uzun olması esnafı rahatlatmaktadır. Oda işletme kredisinin yanı sıra tesis kredisi ve iskonto kredisi adı altında 3 farklı kredi paketi sunuyor. Tesis kredisi girişimcilerin – esnafların iş yerleri için gerekli araç – makine -donanım ihtiyacı için veriliyor. Esnaf araç yenilemek istediğinde gerekli parayı kredi olarak alabilir.

Esnaf Kefalet Kredi Başvurusu

1 yıldan fazla süredir resmi olarak esnaf statüsünde olan ve düzenli bir finansal- banka geçmişi bulunan herkes bu kredilere başvurabilir. Başvuruda bulunmak için bir dilekçe yazmanız ve değerlendirmeyi beklemeniz gerekir. Oda yetkilileri bir değerlendirme yapacaklar ve size kredi vermeden önce bazı şartlar öne sürebilecekler. Mesela karşılığında sunabileceğiniz bir tapu araç veya bir mal varlığı teminat olarak gösterilmelidir. Krediyi geri ödemezseniz ipotek ettirdiğiniz varlıklar sizden alınabilir.

Kredi Kefil Şartları

Esnaf kefalet kredi şartları içinde 2 kefil göstermek de var. Bu kefiller de emekli olmamalılar. Yurt içinde ikamet etmeliler ve düzgün bir gelirlerinin olması gerekir. Mevsimlik çalışan kişilerin kefaleti kabul edilmiyor. Karı koca hem birbirlerine kefil olamazlar hem de aynı kişiye kefil olamazlar. Emeklilerin maaşına haciz konulamadığı için kefalet kabul edilmeyebilir.

Leave a Comment

error: Content is protected !!
1
Escort izmir Casibom Casibom Casibom jojobet moldebet efesbet getirbet