SSD Klonlama Nasıl Gerçekleştirilir?

SSD klonlama işlemine başlamadan önce, kaynak ve hedef SSD cihazlarını hazırlamanız gerekir. Eski HDD’nizi biçimlendirdikten sonra, bellek çubukları dahil tüm çevresel aygıtları çıkarmanız gerekecektir. Klonlama için uygun yazılımı kullanmanız gerekir ki bu program 100 MB büyüklüğündeki AOMEI isimli küçük bir programdır. Bu programla sdd klonlama yapabileceğiniz gibi HDD SSD klonlama yapabilirsiniz. Ya da diskiniz zaten SSD ise buradan başka bir SSD diske klonlama yapabilirsiniz. Dilerseniz SSD to Flash bellek klonu da yapabilirsiniz. Böylece işletim sisteminizi gittiğiniz her bilgisayarın başına geçtiğinizde USB takarak kullanabileceksiniz. SSD diskler bilindiği gibi hem çok hızlıdır hem mekanik parça olmadığı için kolay kolay bozulmazlar. Ancak ısıları 60 dereceye geldiğinde ömürlerini tüketme noktasına gelirler. Disk tamamen çökmeden de yeni bir SSD alarak 10 dakika içinde işletim sistemini transfer edebiliyorsunuz. Bu işlemi basitçe AOMEI isimli küçük bir programla yapabilirsiniz. Programı buradan indirin…Daha sonra programı kurun.

  • ssd klonlama
  • hdd ssd klonlama
  • hdd yi ssd ye klonlama
  • aomei disk klonlama

SSD klonlama

SSD klonlama, bilgisayarınızın depolama alanını ve hızını yükseltmenin mükemmel bir yoludur. Geleneksel HDD’lerin aksine SSD’ler daha az güç kullanır ve daha sessizdir. Bununla birlikte, üretimdeki gelişmeler, çoğu tüketici için çok daha uygun olan SSD fiyatlarının da yükselmesine yol açtı. Bu gün 128 GB SSD disk fiyatı en az 280 lira tutuyor. Neyse ki bu alanda rekabet var daha fazla SSD üretiliyor.

AOMEI programı ile SSD Klonlama

Eski ve yeni SSD disklerinizi bilgisayar kapalı iken ana karta sata ve elektrik kablosu ile takın. Bilgisayarınızı başlatın. Yeni SSD görünmezse bilgisayarım yönet sekmesinden disk alanına gelerek görüntüleyin ve yeni diske bir isim verin. Ardından AOMEI programını açın.Program nereden nereye klonlama yapmak istediğiniz soracaktır. Sizin eski diskiniz C ise ve yeni diskiniz D ise siz C den D ye klonlama yapacaksınız. Tersini yaparsanız her iki diskiniz de boş kalacak ve sıfırdan format gerekecektir. Aldığınız yeni diskin kapasitesi; klonlanacak diskin kapasitesine eşit seçilmelidir. Eski diskiniz 256 GB ise ve siz 120 GB SSD almışsanız klonlama başarılı olmaz. O yüzden eşit veya daha büyük bir SSD alın.

İlk olarak, klonlama yazılımı, bir SSD’deki tüm sektörleri veya yalnızca kullanılmış olanları klonlamayı mümkün kılar. Ayrıca tek bir veri bölümünü klonlamanıza olanak tanır. En iyi klonlama yazılımlarından biri de AOEMI programıdır. Sade basit ve kullanımı kolaydır. Herkes hdd yi ssd ye klonlama işlemini veya ssd ssd klonlama işlemini kolayca yapabilir. Program zaten standart sürümü ücretsiz olarak sunar. Bu da sizin işinizi görecektir. SSD klonlama işlemi başlatılıp başarılı bir şekilde bittiğinde bilgisayarı kapatın. Eski diski çıkarın ve bilgisayarı açarak BIOS ayarlarına girin. Burada BOOT menüsünde ilk başlatılacak diskinizi seçin. Ücretsiz SSD klonlama yazılımı arıyorsanız AOEMI programı sizin için en uygun program olacaktır. Bu programı indirmek 100 MB olduğu için bir iki dakikanızı alır. Disk klonlama süreci de ortalama 10 dakikanızı alır. Böylece sıfırdan format derdi ile uğraşmadan HDD SSD disk klonlama işlemini başarılı bir şekilde yapabilirsiniz.

Leave a Comment

error: Content is protected !!
1