SSD Disk Ömrünü Uzatmak

SSD disk ömrünü uzatmak için ne yapmak gerekiyor? Tamamen stabil çalışan bir SSD disk ömrü kaç yıldır? Veri yazma ve silme yoğunluğuna göre değişen SSD disk ömrünü uzatmak için yapabileceğiniz bazı şeyler var. Bu içerikte ömrü bitmeye yaklaşmış olan SSD Disk ömrü uzatmak için çok basit bir yönteme değineceğiz. Bir program indirecek ve SSD disk performansını gereksiz çalışmaları kapatacaksınız. Sonra da diskinizin ömrünü uzatmış olacaksınız. Öncelikle ücretsiz olarak dağıtılan programı şuradan indiriniz.

https://www.majorgeeks.com/files/details/ssd_booster.html

Daha sonra da bu programı açın, Windows programı açmayı reddediyorsa program üzerine gelip sağ tıklayın ve engellemeyi kaldır seçeneğini seçin. Sonra da programı yeniden açın. Karşınıza gelecek olan pencerede Search Indexing sekmesini ON yaparak diğerlerini OFF konumuna alın. Böylece performans artışı sağlanacak ve diskinizin ömrü uzayacaktır.

SSD Disk Ömrü Nasıl Öğrenilir?

Öncelikle ücretsiz olan programı https://www.hwinfo.com/download/ linkinden indirin. Free download bölümünden indirdiğiniz programı hemen çalıştırın ve disk bölümüne gelerek SSD diskinizi seçin. Diskiniz ile ilgili tüm verilere buradan ulaşabilirsiniz. SSD disk ömrü %80 ve üzerinde olmalıdır. Eğer ömrü yüzde 80 altında ise yakın zamanda kendinize bir SSD disk almanız gerekecektir. Bu diski de 10 dakika içinde klonlayabilirsiniz. SSD Disk klonlama konumuza tıklayarak bu işlemi nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz. Böylece disk değiştirdiğinizde yine format atma sorunu ile karşılaşmayacaksınız.

SSD Disk Fiyatları

Dolara bağlı olarak değişen fiyatların yükselmesi ile SSD disk fiyatları da yükseldi. En ucuz SSD disk 120 GB olarak 270 lira ile 480 lira arasındadır. Ortalama olarak bir SSD disk her 6 yılda bir kesin olarak değiştirilmelidir. Bu diskler, mekanik değildir ve belli sınırlı yazma silme kapasiteleri vardır. SSD disk önerisi isteyenler için önereceğimiz en iyi disk markası Kingston markadır.

Leave a Comment

error: Content is protected !!
1
Escort izmir Casibom Casibom Casibom jojobet moldebet efesbet getirbet