Sivrisinek Isırığına Ne İyi Gelir

Sivrisinek ısırıkları, sivrisineklerin deriye nüfuz etmesi ve oradan kan emmesi nedeni ile kaşıntıya ve ağrıya neden oluyorlar. Bu ağrıları gidermek için merhemler ve bitkisel çözümler olabileceği gibi, ilaç fabrikalarında üretilen kimyasal ilaçlar da iyi geliyor. Günümüzde elektro manyetik dalga yayılımı yapan ve prize takılan araçlarla sivrisinek kovucu modüller çok başarılı bir şekilde sivrisinekleri hayatımızdan çıkarıyorlar.

Bebeklerde Sivrisinek Isırığına İyi Gelen Krem

Bebeğinizde sivrisinek ısırıkları varsa, onları tedavi etmek için birçok seçenek vardır. Topikal kremler kullanabilir veya doğal ilaçlar satın alabilirsiniz. Sivrisinek ısırığı kaşıntısını tedavi etmek için çay ağacı yağı da eskilerin ilacı olarak çok öneriliyor. Çay ağacı yağı, yüz yıllardır antiseptik ve antienflamatuar bir ilaç olarak kullanılmaktadır. Bu yağ doğal bir antihistamindir. Yağın sivrisinek ısırıklarının neden olduğu kaşıntıyı azalttığı gözlemlenmiştir.

Sinek Isırığına Kaşıntıya Ne İyi Gelir

Bir sivrisinek ısırığı kaşıntıya yol açıyorsa, etkilenen bölgeye buz uygulamak iyidir böylece şişlik ve kaşıntıyı azaltmaya yardımcı olabilir. Soğuk pres iltihabı azaltmaya ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca sulu bir bitki olan aloe veradan yapılmış bir jel de uygulayabilirsiniz. Salisilik asit içerir ve ağrıyı ve şişmeyi azaltmaya yardımcı olabilir. Bu bitki, antihistaminikler ve antioksidanlar olan terpenoidler ve flavonoidler içerir. Kuru papatya çiçekleri de sivrisinek ısırıklarına uygulanabilir. Ancak bunun hafif bir yanma hissine neden olabileceğini unutmamalısınız. Newstrendline okuyucularına özel bir bilgi daha verelim. Her ilaç karaciğerde mutlaka işlem görür o yüzden yan etkilere dikkat edin.

Kaşıntıyı azaltmak için tahriş olmuş bölgeye su ve kabartma tozu karışımı da uygulayabilirsiniz. Karışım, ince bir tabaka sürülerek etkilenen bölgeye uygulanabilir. Bu etkili değilse, bir antihistamin krem ​​veya kaşıntı önleyici jeller konusunda eczacılardan bilgi alın.

Bebeklerde Sivrisinek Isırıkları İçin Krem

Bebeğiniz sivrisinek ısırıklarına maruz kaldıysa, kaşıntıyı nasıl tedavi edebilirsiniz? Isırıklar kaşıntılı ve ağrılı olabilir ve cilt korunmazsa enfeksiyona neden olabilir. Bebekler için üretilen losyonları deneyin. Hidrokortizon içeren bir krem ​​veya merhem, böcek ısırıkları için etkili bir tedavidir. Bazı türleri 2 yaşından küçük bebekler için önerilmese de antibiyotik merhem sürmek de faydalı olabilir. Diğer bir seçenek ise doğrudan ısırığa uygulanan aloe vera jelidir. Ekstra soğutma için buzdolabında saklanabilir ve güneş yanığı için de harikadır.

Sivrisinek Isırığı Kaşıntısına Ne İyi Gelir

Antihistaminikler doğal olarak kaşıntıyı yatıştırır. Antihistaminikler, vücudun kaşıntıya neden olan -kimyasal- histamin salgılamasını engeller. Bu ilaçlar hap şeklinde veya topikal kremler halinde alınabilir. Kaşıntıya yardımcı olabilecek başka bir topikal krem, hidrokortizon kremidir. Kabartma tozu ve su karışımı da ısırığı yatıştırabilir. Doğrudan cilde uygulanabilir ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur. Yulaf ezmesi, sivrisinek ısırığı kaşıntısı için başka bir ilaçtır.

Leave a Comment

error: Content is protected !!