Sony Xperia 5 IV Telefon İncelemesi

1480 dolar fiyatla satışa çıkarılan Sony Xperia 5 IV model telefon, Android 13 yeni işletim sistemini kullanıyor. Cihazın Sony kalite farkı ile OLED 6.5 inç mükemmel ötesi bir ekranı var. GEN1 plus isimli işlemcisi olan bu makinede her şey en iyi olacak şekilde seçilmiş. 12 GB ram ve 5.000 mAh kapasiteli pil Sony Xperia 5 IV telefonunun donanımları arasında yer alıyor.

Sony Xperia 5 IV Teknik Özellikler

Hem sağlam hem kamera özellikleri çok iyi hem de ekranı diğer rakiplerden daha berrak bir cihaz arayanlar, Sony Xperia 5 IV telefonunu almayı düşünebilir. 8.3 mm kalınlığı bulunan ve tamamen alüminyum çerçeve ile donatılan bu makine 185 gram ağırlık çekiyor. Mor siyah ve beyaz renkleri bulunan Sony Xperia 5 IV telefonun ekranı 1644x3840p çözünürlük destekliyor. Ayrıca ekranı koruma katmanı olan Corning Gorilla Cam Victus ile korunuyor. %84,2 ekran-gövde oranı Sony Xperia 5 IV cihazının çerçevesinin biraz kalın olduğunu gösteriyor. Ama yine de SONY bu işin piri bunda hiçbir şüphe yok. Ekranın 120 Hz resim yenileme becerisi HDR BT2020 teknolojisini kullanması ekstra özellikleridir.

Dünyanın en iyi işlemcisi ( şimdilik) olan Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 Plus bilindiği gibi dört nanometre mimariye sahip. Sekiz çekirdekli bu işlemcinin ana çekirdeğinin frekansı tam 3.19 GHz ve diğer çekirdekleri 3 x 2.75 GHz saat hızına çıkıyor. Adreno 730 GPU yine Sony tarafından kullanılan bir grafik işlemcidir. 12 GB ram çok hızlı bir kullanım sağlar. 512 GB dahili alan da bol bol görüntü dosya veri kaydetmenizi sağlar.

Sony Xperia 5 IV arkasında 12+12+12 MP kameralar var. Bunlarla rahatlıkla 4K kalitede video çekebiliyorsunuz. Pil ünitesinde ise 30 Watt şarj desteği var.

Sony Xperia 5 IV Fiyatı

SONY daima yüksek kalite ürünler üretir, ürettiği ürünlerle dünyada uzun yıllar saygınlığını ve güvenilirliğini koruyan şirket, mobil telefon pazarında kendini pek gösteremedi. Ancak son yıllarda bu piyasaya da adım atarak ciddi ürünler üretmeye başladı. Sony Xperia 5 IV bu ürünlerden sadece biri ve Sony Xperia 5 IV fiyatı 1.480 dolar olarak belirlendi.

Leave a Comment

error: Content is protected !!
1