iOs 16 Beta 5 Ne Tür Yenilikler Getirdi?

Apple cihaz kullanıcılarının merakla beklediği iOs 16 Beta 5 yazılımı yayınlandı ve yenilikleri de heyecan vericidir. Hatırlarsanız X modelinde pil yüzdesi gösterimi gitmişti ve şimdiki beta sürümünde bu özellik geri getirildi. Ancak mini modeller için bu özellik hala yok çünkü ekran küçükse gösterilecek araçların yer kaplama sorunu oluyor. Bir de önceki sürümlerde pil seviyesi yüzde ve rakamsal olarak ifade edilmiyordu, sadece seviye belirtiliyordu. Kullanıcı kendi kendine pilin ne kadarının kaldığını tahmin etmesi gerekiyordu. iOs 16 Beta 5 sürümünde pil seviyesi rakamsal olarak görülecek. Ayrıca bu sürüme yeni bir müzik çalar ara yüz eklendi. Duvar kağıtlarını yakınlaştırma kaldırıldı ve isteyenler bunu kolayca devre dışı bırakabilecek. Telefonda yan düğmeye uzun bastığınızda “acil durum çağrısı” yapacak şekilde ayarlandı. Olur ya kaza yaralanma durumunda bir parmağınızla bu çağrıyı yaptırabilmek hayatınızı kurtarabilir, bu bakımdan önemli bir güncellemedir.

iOs 16 Beta 5 Kurulumu Nasıl Yapılacak?

Dilerseniz yıllık 99 dolar ödeme yaparak Apple şirketinde geliştirici hesabı açabilirsiniz bu yolla geliştirici sürümünü indirebilirsiniz. Ya da beta sürümünü ücretsiz olarak indirme şansınız da var. Bu sürümü indirmek için Apple Developer Center yolunu izlemeniz gerekiyor. Ardından sistem tercihleri menüsüne oradan da güncelleştirme sekmesine tıklayarak beta sürümü indirebilirsiniz.

Beta sürümünü indirmek için “https://betaprofiles.com/install/ios-16/” sitesine giriş yaparak; telefonunuzdan ayarlar ve profil alanına gelin. Kuruluma izin vermek için talimatları yerine getirin. Diğer yol cihazınızda Ayarlar-genel- yazılım yolunu izleyerek; mevcut olan yeni güncellemeleri görebilir ve sistemi güncelleyebilirsiniz. Özetle iOs 16 Beta 5 sürümünde çok radikal değişimler olmasa da güvenlik açısından da bu sürümü denemenizde yarar var. Güncelleme öncesinde mutlaka Wi-Fi bağlantınız olsun ve piliniz yüzde 100 dolu olsun. Pil seviyesi düşük iken güncellemeyi indirip kurmak sorunlara yol açabiliyor.

Leave a Comment

error: Content is protected !!
1