Kanın Pıhtılaşmasını Önleyen Besinler

Kanın pıhtılaşmasını önleyen besinler nelerdir, bu besinler gerçekten de kanın pıhtılaşmasını engelliyor mu? Omega yağ asitleri, antioksidanlar ve lif açısından zengin sağlıklı besinleri tüketmek kan pıhtılaşması riskinizi azaltabilir. Ispanak gibi doğal olarak kan inceltici olan yiyecekler de kan pıhtılarını önlemeye yardımcı olabilir. Bacak ve kalpteki derin damarlarda pıhtılaşma oluşabilir. Şiddetli vakalarda pıhtı, kan akışını engelleyebileceği akciğerlere gidebilir.

Kan pıhtılarını önleyebilecek bir diğer besin de papatya çayıdır. Bu bitki, kan pıhtılaşması riskini azaltmaya yardımcı olabilecek anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Aynı zamanda mükemmel bir doğal antikoagülandır. Bu çayı günde 1 fincan olacak şekilde tüketebilirsiniz. Avokado harika bir E vitamini kaynağıdır. Pıhtılaşma konusunda endişeleriniz varsa ıspanak tüketimini arttırın.

Kan pıhtılarını önleyebilecek bir diğer besin ise maydanozdur. Trombosit agregasyonunu inhibe ederek kan pıhtılaşması riskinizi azaltabilir. Ayrıca maydanoz, damarlarda kan pıhtılarını önleyerek fibrinolizi artırabilir. Diğer doğal kan sulandırıcılar arasında sarımsak, sızma zeytinyağı, kivi ve yeşil yapraklı sebzeler sayılabilir.

Kanın Pıhtılaşması Öldürücü olabilir Bunu besinlerle Önleyebilirsiniz!

Kan pıhtılarını önleyen besinler ek olarak yağ ve kolesterol açısından da yüksektir. Yüksek yağ ve doymuş yağdan kaçınmanın yanı sıra, yeşil yapraklı sebzelerle birlikte omega 3 yağ asitleri, kalsiyum ve demir açısından zengin yiyecekler yemek, kan pıhtılarını önlemeye ve kalp hastalığı ve felç riskinizi düşürmeye yardımcı olabilir. En iyi sonuç için yağlı ve kızarmış yiyecekleri kesin.

Bir başka iyi seçenek de K vitamini açısından zengin yapraklı yeşillikler de önemli kaynaklardır, yüksek K vitamini içeriği kan pıhtılarını önlemeye yardımcı olur. Bu besinler, değerli mikro besinler açısından zengin oldukları için kalp sağlığı için de önemlidir. Kan pıhtılarını önlemenin bir başka iyi yolu da daha fazla sebze, kuruyemiş ve yağsız et yemektir.

Lif bakımından zengindirler ve bacaklarda kan pıhtısı oluşumunu önleyebilirler. Yeşil yapraklı sebzeler, dolaşımı iyileştiren çok sayıda demir ve nitrat içerir. Nitratlar kan damarlarını genişletir ve esnek tutar kan basıncını düşürür ve arterleri esnek tutarlar. Bu kombinasyonun kardiyovasküler hastalık riskini azalttığı bilinmektedir. Kan pıhtılarını önlemek için sağlıklı besinler, demir, lif ve antioksidanlar açısından zengin meyve ve sebzelerdir.

Leave a Comment

error: Content is protected !!