Instagram Hesap Dondurma

Bazen sosyal medya çok sıkıcı veya vakit alıcı olabiliyor; ya da başka bir alana yoğunlaşmanız gerekebiliyor, böyle bir durumda Instagram hesap dondurma işlemi yapmak isteyebilirsiniz. Bu işlemi yaptığınızda daha sonra yeniden aktifleştirme yapabilecek ve sosyal medyadan belli bir süre uzak durabileceksiniz. Instagram hesap dondurma işlemi için çok zaman harcamaya gerek yok değerli okurlar. Sadece basit ara yüzü kolay platformda birkaç adımda hesap dondurma yapabileceksiniz.

  • Profil resminizi bulun
  • Resminize tıklayın
  • Profilinizi düzenleyin
  • En altta hesap dondur seçeneğine gelin
  • Hesap dondur’u aktif edin.

Yapacağınız bu işlem; geçici bir işlemdir başka bir ifade ile hesabınız silinmez ya da temelli kapatılmaz sadece dondurulur. Instagram hesabını geçici olarak kapatmak ile Instagram hesabını dondurmak aynı şeydir ve aynı işlemleri gerektirir.

Instagram Hesabı Dondurma Nasıl Yapılır?

  • Hesabına giriş yap
  • Profil resmini bularak resme tıkla
  • Düzenle işlemini aktif et
  • En altta hesap dondur seçeneğine gel
  • Hesap dondur’u aktif et

Instagram hesabınızı dondurduğunuzda; bu işlemden sonra 24 saat geçtiği zaman yeniden aktifleştirme yapabiliyorsunuz. 23 saat bile geçerse aktifleşme gerçekleşmez. Bazı kullanıcılar da hesap dondurduktan sonra 24 saat geçtiği halde yine de hata alabilirler. Bu noktada telaşa gerek yok; 48 saat geçtikten sonra yeniden denemek gerekir.

Instagram Hesabı Kaç Kez Durdurulabilir?

Bunun için Instagram platformunda herhangi bir engel yoktur; bir iki on yüz bin kere de hesap dondurma yapabilirsiniz. Hesabı dondurduğunuzda hiç kimse size Instagram üzerinden ulaşamayacak; size mesaj yazamayacak ve paylaşımlardan siz etkilenmeyeceksiniz, etiketlenmeye izin verilmeyecek. Hesap donduranların merak ettiği bir diğer konu; hesabın bir süre sonra yeniden kendi kendine aktifleşmesidir ki böyle bir şey olmayacak. Siz kendi hesabınızı açmadan, otomatik açılma olmayacak. Bunun için beli bir zaman limiti de yoktur. Hesabı donduran kullanıcı; istediği zaman tekrar açabiliyor. Bir yıl veya 5 yıl geçmesi bir sorun oluşturmaz.

Takipçilerin Durumu Ne Olacak?

Hesabı dondurduğunuzda, hesap bilgileriniz ve resimleriniz silinmediği gibi takipçileriniz de silinmez. Hesabın durgun olduğunu görenler kendi istekleri ile takibi durdurabilirler. Hesap donuk durumda iken; bir başkası hesabınızdaki aktiviteleri görmek isterse; boş bir sayfa ile karşılaşacaktır. Siz hesabınızı aktif edince yeniden profiliniz görülmeye başlanacak.

Hesap Dondurmadan Önce Takipçileri Engellemek

Bu durumda takipçilerin yorumları da beğenileri de silinmiş olacak. On binlerce takipçiniz varsa; hesap dondurmayı iki kez düşünmenizi tavsiye ederiz. Zira Instagram size gelir getirebilecek çok önemli bir platformdur. Bin bir güçlükle kazandığınız kitlenizi kaybetmek demek; gelir kaybetmek demek olacak.

buraya tıklayarak “İnstagram Hesabı Nasıl Açılır” konulu makalemizi okuyabilirsiniz.

Leave a Comment

error: Content is protected !!
1