Instagram Nasıl Açılır Hesabınızı Nasıl Kapatırsınız Çalınan Hesabı Geri Getirme

Instagram bilindiği gibi hem eğlence hem ticaret için kullanılabilecek en iyi platformlardan biri. Haliyle bu alana büyük bir ilgi var. Herkes bir hesap açarak, kendi amaçlarını gerçekleştiriyor. Siz de Instagram nasıl açılır diye merak ediyorsanız doğru yere geldiniz. Çalınan instagram nasıl kurtarılır merak ediyorsanız yine doğru yerdesiniz. Telaşlanmayın ve makaleyi okumaya devam edin. Bu makale hesabınızı nasıl açacağınızı, saldırıya uğramış bir hesaptan nasıl kurtulacağınızı hesabınızı nasıl donduracağınızı ve nasıl kapatacağınızı anlatıyor. Bu açıdan bu makale İnstagram dünyasını fethetmek isteyen yeni başlayanlar için yol gösterici olacak. Hazırsanız başlayalım:

İnstagram Hesabı Nasıl Açılır

Instagram hesabı açmak için öncelikle bir kullanıcı adı oluşturmalısınız. Bu, işletme adınız veya onun bir varyasyonu veya onu kişisel hesabınızdan açıkça ayıran bir şey olmalıdır. Instagram, adınıza göre otomatik olarak bir kullanıcı adı oluşturur, ancak farklı bir tane tercih ederseniz kurulum sırasında bunu değiştirebilirsiniz. Hesabınızı açmakta sorun yaşıyorsanız, yardım için Instagram’ın destek ekibiyle iletişime geçebilirsiniz. Bir hesap oluşturduktan sonra, telefonunuza yönelin ve Instagram uygulamasını açın. Menüde yoksa telefona indirin. Oradan “oturum aç” sekmesini seçin ve kullanıcı adınızı, şifrenizi ve e-posta adresinizi girin. İhtiyacınız olan bilgileri girdikten sonra profilinize başka hesaplar eklemeye devam edebilirsiniz. E-posta adresinizi doğruladıktan sonra bir profil fotoğrafı girmeniz ve bir şifre seçmeniz istenecektir.

İnstagram Hesabı Nasıl Kapatılır

Instagram hesabı kapatmak istiyorsanız, birkaç seçeneğiniz var. Hesabınızı kalıcı olarak silmek için öncelikle profilinize giriş yapmalısınız. Orada, bir dizi farklı bölüm içeren üç noktalı çizgiye erişebilirsiniz. Neden kapattığınızı soracaklardır. Siz de cevap olarak bir listeden bahane seçin. Sonra sizden şifrenizi girmeniz istenir silme işlemini onaylamak için şifrenizi girmelisiniz. Onaydan sonra Instagram ayarlar sayfasına yönlendirileceksiniz. Masa üstü PC ya da laptop kullanıyorsanız birkaç adımı takip ederek Instagram hesabınızı kapatabilirsiniz. İlk olarak, profilinizin sol üst köşesindeki “Hesabımı kapat” bağlantısını tıklayın. Hesabı kapatma nedeninize uygun seçeneği seçin. Ardından, devam etmek için şifrenizi girin. Bu adımdan sonra hesabınız geçici olarak kapatılmış gibi görünecek ve istediğiniz zaman yeniden etkinleştirebilirsiniz.

Çalınan İnstagram Hesabı Nasıl Kurtarılır

Instagram hesabınızın saldırıya uğradığından şüpheleniyorsanız, çalınan Instagram hesabı kurtarma için yapabileceğiniz birkaç şey var. İlk olarak, olayı Instagram’a bildirin. Sizin yapmadığınızdan emin olduğunuz bir hareket ya da herhangi bir aktivite görürseniz, şifrenizi değiştirmek için talimatları takip edebilirsiniz. Birden fazla hesabınız varsa, hesabınızın saldırıya uğrayıp uğramadığını görmek için bunlardan birini de kontrol edebilirsiniz. Yapabiliyorsanız, Instagram ile doğruladığınız hesabı kullanarak şifrenizi değiştirin. Şifrenizi kaybettiyseniz, Instagram’ın yardım masasına başvurun. Instagram destek masası size atmanız gereken sonraki adımları içeren bir e-posta gönderecektir. Güvenli bir e-posta hesabı kullandığınızdan emin olun, çünkü saldırıya uğramış e-postalar güvenlik önlemlerini atlayabilir. E-postayı aldığınızda kimliğinizi doğrulamanız gerekir. Bunu yapmanın iki yolu vardır: kimliğinizi e-posta veya telefon yoluyla doğrulamak. Bunu yaptıktan sonra, hesabınıza giriş yapabilmeniz gerekir.

İnstagram Hesabı Nasıl Silinir

Instagram hesabını silmek gibi bir niyetiniz varsa bunun da yolu kolay değerli okurlar. Bir Instagram hesabını silmek için özel hesap kaldırma talebi sayfasına gitmeniz gerekir. Bu sayfayı nerede bulacağınızı bilmiyorsanız, Instagram web sitesini ziyaret edebilir ve “hesabı sil” araması yapabilirsiniz. Bu sayfada şifrenizi girebilir ve silme işlemini onaylayabilirsiniz. Hesabınızı kalıcı veya geçici olarak silebilirsiniz. Hesabınızı yeniden kullanma ihtimaline karşı her zaman bir ay içinde hesabınızı kurtarabileceğinizi unutmayın. Hesabınızı kaldırmak istiyorsanız, yapmanız gereken ilk şey web sitesine giriş yapmaktır. Silme nedenini seçin, parolanızı girin ve geçici hesap devre dışı bırakma öğesini seçin. Bir gün sonra hesabınızı tekrar etkinleştirebilir ve silmek için adımları takip edebilirsiniz. Ancak, silinmiş görünmesi için bir gün (24 saat veya 48 saat de olabilir) beklemeniz gerekir.

1 thought on “Instagram Nasıl Açılır Hesabınızı Nasıl Kapatırsınız Çalınan Hesabı Geri Getirme”
Leave a Comment

error: Content is protected !!
1