En Yüksek Maaşlı Meslekler

Dünyada insanların en temel ihtiyacı para sorunu olmadan yaşamaktır. Bunun için de insanlar en fazla maaş alan meslekler nelerdir konusunu araştırıyorlar. Kendileri yapamadığında çocuklarını bu mesleklere yönlendiriyorlar. En yüksek maaşlı meslekleri herkes istediği için; ya güçlü bir eğitim sürecinden geçip iyi bir sermayeye sahip olmak gerekiyor, ya da talih kuşunun başınıza konması gerekiyor. Siz kendiniz en iyi maaşlı meslekler gurubunda çalışmıyorsanız iyi bir hayat yaşamanız zor olacaktır. Her yıl değişen dünyanın en iyi meslekleri nelerdir? En yüksek ücretli işler ve en güçlü işler hakkında bilgi edinmek için okumaya devam edin. Bu işler iyi para ödüyor ve en popülerler arasında. Peki, bu işleri bu kadar çekici yapan nedir? Tabi ki paradır.

  • En Yüksek Maaşlı Meslekler
  • En fazla maaş alan meslekler
  • Maaşı en yüksek meslekler
  • En İyi maaşlı meslekler

En Fazla Maaş Alan Meslekler

Bir kariyere karar verirken kariyer kapsamı, maaş, çalışma ortamı ve iş tatmini ana kriterlerden bazılarıdır. En fazla maaş alan meslekler icra etmek çoğu insanın hayalidir, ancak onları elde etmek her zaman kolay değildir. Yüksek ücretli işler, yüksek bahisli işler ve daha yüksek düzeyde stres gerektirir. İşte dünyanın en yüksek maaşlı işine girmenin en temel yolu güçlü bir sermaye ve şanstır.

En fazla maaş alan meslekleri icra etmek için ekip çalışmasında iyi olmanız gerekir. Bunun nedeni, her kişinin masaya farklı bir beceri ve verim katmasıdır. Ekip üyeleri fikirleri paylaşmaya ve birbirlerinden öğrenmeye daha istekli olduklarından, ekip çalışması ortak bir hedefe ulaşmaya da yardımcı olur. Ekip çalışması aynı zamanda bir sorunu ve çözümünü belirlemeye yardımcı olur ve her bireyin yaptığı iş miktarını en üst düzeye çıkarır.

  • Doktorluk
  • Avukatlık
  • Mühendislik
  • Ticaret
  • Pilotluk
  • Affiliate E- Ticaret Girişimcisi

İşte bu 4 dalda çok para var. Elbette eğitimi alıp oturmak ya da başkalarının kurduğu işletmelerde çalışmak sizi zengin etmez sadece karnınızı doyurur. Ancak kendi işletmenizi kurarsanız ve ekonomik ticari güncel gündemini takip ederseniz işiniz de yaver giderse para kazanmanın peşinden koşmazsınız, para sizin peşinizden koşacaktır. Öncelikle zihninizde işi bitirmeniz gerekiyor. Para kazanmak zordur düşüncesini temel alan hiç kimse; iyi bir meslekte çalışamaz ve çok para kazanamaz. Çünkü zihnini para kazanmak için yol bulmak ve aramaktan men etmiştir.

  • En fazla maaş alan meslekler
  • Maaşı en yüksek meslekler
  • En İyi maaşlı meslekler
  • Yetkili Servis açmak

En İyi Maaşlı Meslekler

Günümüzde internet tüm dengeleri değiştirdi. İnternet üzerinden kendi bilgi ve becerilerini konuşturan yüzlerce hatta binlerce girişimci; internet milyoneri olmayı başardı bile. Büyük bir çoğunluğu eften püften işlerle uğraşarak söz gelimi bilgisayar oyunu tanıtarak ve oynayarak ya da yabancı Youtuberlara bakarsanız; abuk sabuk işler yaparak Youtube milyoneri olan insan sayısı az değildir. Daha ciddi iş yapan örneğin Amazon ve Alibaba gibi platformlarda e-ticaret yapan binlerce girişimci de hayallerinde bile ulaşamayacakları paralara ulaştılar. Bu açıdan en çok para kazanabileceğiniz ve ticaret kategorisine giren Affiliate mesleğini icra etmek çok para ve düzenli para kazandırır.

Türkiye’de çok kazançlı işler arasında Cerrahlık var. Bir günde 100 bin lira kazanan cerrahlar ( Ablasyon Operatörleri) pek de göz önünde olmadıkları halde; 45 dakikalık bir Ablasyon operasyonu sonucunda hastalardan 5.000 – 10.000 lira arasında kazançlar sağlayabiliyorlar. Bu ünlü cerrahlara günde 50 kişinin başvurması işten bile değildir. Kalp damar cerrahlarının hepsi; kalbe inip bir iki siniri lazer ile yakarak, aritmi belasından hastaları kurtaramazlar. Belli başlı ve bu işte pişmiş olan az sayıda cerrah bunu yapabiliyor. Bu da doktorluk mesleğinin en iyi maaşlı meslekler arasında olduğunun kanıtıdır.

Dünyanın en zengin mühendislerine bakarsanız; onlar bir şirkette çalışmak yerine kendi şirketlerini kurmayı tercih ediyorlar. Kısa sürede seçtikleri bir dalda uzmanlaşıyorlar ve para kazanmaya başlayıp; insanlara maaş veriyorlar.

Yetkili servis açabilirseniz ve ülkemizde Arçelik Bosh, Vestel gibi büyük firmaların ürünlerinin takma onarma işlerini üstlenirseniz günlük kazancınız 100 bin lirayı geçer. Ama bunun için çok iyi bir tamirci olmak ve gerekli sertifikalara sahip olmanın yanında etraftaki bayiler tarafından desteklenmek de gerekiyor. Tüm bayilerle aranız çok iyi olursa teknik servis olmayı başarabilirsiniz.

Yarım ay çalışan uçak pilotları arasında en düşük maaşlı pilotların maaşı 20.000 liradır. Ancak onların da bu yaşam tarzına göre masrafları vardır. Bir pilot köşe başında tavuk dürüm yiyerek geçinemez. Ya da gece konduda yaşayamaz. Doğan arabaya binemez. Her şeyin bir kuralı ve adabı vardır. Bunlar yazılı olmayan kurallardır. İşte bu yüzden Onların takıldığı yerler de yüksek kazançlı insanların gidebileceği yerler ve mekanlardır.

buraya tıklayarak “Sözel Meslekleri ve Maaşları” konulu makalemizi okuyabilirsiniz.

Leave a Comment

error: Content is protected !!
1