Ekonomi Bölümü Nedir?

Çok iyi bir üniversitede okunmak şartıyla ekonomi bölümü; okuyan öğrencinin kariyer basamaklarını hızla tırmanmasını sağlayacaktır. Ekonomi Bölümünde mikroekonomiye giriş ve makroekonomi dersleri verilmektedir. Ekonomi Bölümü çalışma alanları arasında; yoksulluğu ortadan kaldırmak, gelir eşitsizliğini ortadan kaldırmak, iyileştirme için kanıtlanabilir politikalar oluşturma gibi önemli konular vardır. Ekonomi bölümü okuyan öğrenciler; ekonomiyi analiz etme, sonuçları değerlendirme sorunları ortaya çıkarma ve çözüm üretme alanında uzmanlaşırlar. Ekonomi bölümünü okuyacak öğrencilerin bu bölümü İngilizce olarak okuması onların dünyadaki ekonomi politikalarını daha iyi incelemesi açısından önemlidir.

Ekonomi Bölümü Dersleri para ve bankacılık işlemleri, mikro ekonomi, makro ekonomi, para birimleri siyaset bilimi sanat ve kültür iktisadı gibi önemli dersler içerir.

Ekonomi bölümü puanları değerlendirilirken; öğrencinin puan yerine sıralamaya bakması gerekiyor. Koç üniversitesi geçen sene 320 sıralaması ile öğrenci aldı. İTÜ ekonomi bölümü eşit ağırlıkta ilk 5.000’e girebilen öğrencileri aldı. Bahçeşehir üniversitesi Vakıf üniversitesi olarak eşit ağırlıkta sıralamada 387 bine giren öğrencileri aldı.

Ekonomi Bölümü büyük bir alandır ve birçok farklı bilim dalını içinde barındırır. Bölüm, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine ders verirken modern ekonomiye odaklanır. Bölümde yetişen öğrenciler modern ekonomiyi öğrenmekte ve yeni nesil profesyonel ekonomistler yetiştirmektedir. Kısacası, iyi bir ekonomi Bölümü, eğitimde mükemmelliğe kendini adamıştır. Öğretim üyeleri, titiz bir ortamda öğrencilere destekleyici ve zorlayıcı bir ortam sağlamak için çalışır. Bölüm eleştirel düşünmeyi vurgular ve yaşam boyu öğrenmeyi teşvik eder.

Ekonomi mezunu; bütün sektörlerde çalışma şansına sahiptir. Özel ve kamu alanında çalışabilir; dış ticaret alanında kendini geliştirebilir. Şirketlerde yönetici statüsünde çalışabilir. Pazarlama alanında gelişebilir. E-ticaret alanında ayrıntılara yoğunlaşarak başkalarının görmediği fırsatları görebilir ve kendi lehine çevirerek kısa sürede büyük kazançlar sağlayabilir. Ekonomist maaşı günümüzde en düşük olarak asgari ücrete denk gelir. İyi bir ekonomist kendi maaşını kendisi belirler.

Ekonomi Bölümü okumanın avantajları: Ekonomi eğitimi almanın birçok avantajı vardır. Ekonomistler, sağlam kararlar almak için yeterli bilgi ve araçlara sahip olmanın yanı sıra, başkalarının mümkün olan en iyi kararları almasına yardımcı olabilirler yani danışmanlık hizmeti verebilirler. Bu alanda iyi bir eğitim almak, daha iyi bir lider olmanıza ve sosyal ve ekonomik gelecek için daha iyi kararlar almanıza yardımcı olabilir.

Ekonomi bölümü, genel amacı dışında uluslararası konuları da inceler ve yurtiçi ekonomik trendleri analiz eder. Bölüm ayrıca işgücü istatistikleri, beceriler ve eğitim konusunda çeşitli faaliyetlerde bulunur. Ekonomi Departmanı ayrıca departmandaki iç yönetim ve koordinasyonu koordine eder. Ayrıca bu bölüm dış ticareti ve ödemeler dengesini de izler. Ekonominin temellerine hakim olduğunuzda, finansal sistem, bankacılık ve tarımla ilgili sorunları derinlemesine öğrenebilir, çözümler üretebilirsiniz.

Leave a Comment

error: Content is protected !!
1