Brent Petrol Nedir?

Londra Brent olarak bilinen ve dünyadaki petrol piyasasına yön veren Brent petrol varil olarak 42 galona ve 159 litreye tekabül ediyor. Bu petrole verilen bir diğer isim de tatlı petroldür. Tatlı petrol işlenmesi daha kolay olan petroldür ve içeriğinde yüzde 0,35 oranın sülfür içeriği vardır. Brent petrol kuzey denizinden çıkarılıyor ve dünyanın en büyük petrol şirketi olan Shell tarafından hem çıkarılıyor hem de organize ediliyor.

Brent Petrol Fiyatı Nedir

1 varil Brent petrol 159 litredir ve şu anda 1 varil petrol 101 dolara satılmaktadır. 101 dolar bu günkü kur üzerinden hesaplandığında 1.818 liraya denk geliyor. 1.818 lira / 159 litre = 11.43 lira litre fiyatı ile dünya pazarında toptan olarak satışı gerçekleştiriliyor. Bir varil fiyatını önce TL kuruna çevirip ardından da 159 litreye böldüğünüzde 1 litre petrol fiyatını elde edebilirsiniz.

Brent Petrol Ne Demek; Shell İngiliz şirketi tarafından kuzey denizinden çıkarılan petrole verilen isimdir. Diğer ismi ise tatlı petroldür çünkü içeriğinde çok az miktarda sülfür vardır. İşlenmesi kolaydır. Bir petrolün kalitesini belirleyen bir parametre de sülfür miktarıdır. Bu maddenin içeriğinin yüzde 0.35 ve altında olması beklenir.

Brent Petrol Ne Olur? Bütün petroller gibi brent petrol de işlenmektedir. Çeşitli kimyasal ısıtma proseslerinden geçerek benzin, dizel yakıt, jet yakıtı, gaz yağı ve en altta kalan asfalt malzemesi olarak çeşitli sınıflara ayrılır. Brent Petrol Fiyatları Ne Olur? Şu andaki piyasa 1 varil brent petrolün 101 dolardan satışı üzerine temellendiriliyor. Birkaç gün önce bu fiyat 105 dolardı.

Bir varil ham petrolden hangi ürünler çıkar hep beraber bakalım; 1 varil ham petrolden 19,6 galon benzin elde edilir ayrıca 10 galon dizel yakıt ve buna ek olarak 4 galon jet yakıtı elde edilir. Ek olarak 1 varil ham petrol çıktısından 1,7 galon ağır akaryakıt da elde ediliyor. Araçlarda kullandığımız 1,7 galon LPG ve 7,6 galon diğer türevler 1 varil ham petrol çıktılarının toplamıdır.

Brent Petrol nereden çıkarılır; İngiltere’nin Shell petrol şirketi tarafından Kuzey denizinden çıkarılan altın değerinde bir petroldür. Rezervler az olduğu için, İngiltere de Çin gibi petrol ithal eden ülkeler arasındadır. İthalat orta doğu ülkelerinden yapılmaktadır. Dünya petrol piyasalarını Umman petrolü, Teksas Petrolü ve Brent petrol dengesi belirliyor.

Leave a Comment

error: Content is protected !!
1