Yerli Otomobil TOGG Ne Zaman Çıkacak

Yerli otomobil olarak TOGG son derece modern ve bir o kadar da çevre dostu bir elektrikli araba. 2022 yılının 29 Ekiminde fabrika açılışı yapılacak olan bu elektrikli araç; en son teknolojilerle donatıldı. 2023 yılının mart ayında Türkiye yollarında boy gösterecek olan bu ihtişamlı elektrikli araba; gurur kaynağımız olacak. Seri üretiminin hız kazanacağı gelecek yıldan sonra yollarda TOGG aracını daha sık görmeye başlayacağız. TOGG ile ilgili teknik bilgilere geçmeden önce iyi bir elektrikli araba nasıl olmalı konusuna değinmek istiyoruz. İyi bir elektrikli arabanın sıfır emisyonu vardır ve hibrit değildir. Tamamen elektrik enerjisi ile çalışan motorlar kullanır. Bu tip araçların menzilinin yüksek olması ( en az 500 km) ve pil dolum süresinin kısa olması ( maksimum 45 dakika) pratiklik açısından çok önemlidir. Ayrıca aracın çekiş gücünün yüksek olması zorlu engebeli yollarda zorlanmadan gidebilmesi de çok önemli bir parametredir. İyi bir elektrikli araç; uygun fiyatlı olmalıdır. Çeşitli versiyonları olmalı, küçük büyük 4 kapılı 5 kapılı sedan SUV versiyonları farklı ihtiyaçları karşılamalı. Otoyollarda şarj istasyon ağları olmalı. Rejeneratif frenleme, birçok elektrikli araçta bulunan bir özelliktir. Bu özellik, frenleme sırasında enerjiyi depolar ve tekrar elektrik veya kimyasal enerjiye dönüştürür. Bu ekstra enerji, sürüş menzilini en az %10 oranında uzatır. Bu özellik faydalıdır çünkü enerjinin kaybını engeller. Bazı modellerde ayrıca sürücüye ne kadar menzil kaldığını ve aracın ne kadar kapasiteye sahip olduğunu söyleyen bir OLED ekranı bulunur. Hatta bazılarında, sürücülerin hedeflerine giden rotayı planlamalarına yardımcı olan ve bir şarj istasyonunda şarj etmek için nerede duracaklarını öneren gelişmiş ekranlar bile var.
Yerli Otomobil TOGG Ne Zaman ÇıkacakPin
Pin

Yerli Otomobil TOGG Teknik Özellikleri

Araç 300 km ile 500 km menzile sahip olan 2 farklı paket olarak sunulacak. 30 dakikanın altında bir sürede, pilin yüzde sekseni dolabilecek. Bu da 300 km menzil için 240 km yol gidilebilir demek oluyor. Fren sisteminde de enerjinin geri kazanılması için bir teknoloji var. Fren tuttuğunuzda pil şarj olacak. Motorlar bu esnada jeneratör gibi çalışarak pile takviye yapacak. Hesaplara göre bu teknoloji ile yüzde 20’lik bir pil tasarrufu ön görülüyor. TOGG maksimum hızı 180 km olarak dizayn edildi ki Türkiye yolları göz önüne alındığında daha yüksek kapasitelere gerek yok. Ayrıca sıfırdan 100 km hıza 5 saniyenin altında çıkması da büyük bir artı olacak. Araç 200 beygir gücü ve 400 beygir gücü olmak üzere 2 versiyona sahip. TOGG 4G ve 5G ağlarını destekleyecek ve yolda kalma durumunda uzaktan müdahaleye izin verecek.

TOGG Otomobil Fiyatı

TOGG elektrikli araba fiyatı büyük ölçüde değişebilir, ancak fiyat, onu seçmede mutlaka tek kriter olmamalıdır. Daha az hareketli parçaya sahip bir araç daha az bakım maliyetine sahip olacaktır. Değiştirilecek daha az parça vardır, bu da yağ değişimi, yakıt filtreleri veya yeni bujiler olmadığı anlamına gelir. Ek olarak, bir elektrikli otomobil tipik olarak, fren balatasının ömrünü uzatan rejeneratif frenleme özelliğine sahip olacaktır. Tüm bu avantajlar sizin için daha fazla tasarruf anlamına gelebilir. Yaşam tarzınıza uygun bir araba arıyorsanız TOGG size göre bir ara.. Bu şık, elektrikli yerli araba, ofise ve eve giderken ihtiyaç duyacağınız tüm özelliklere sahiptir. Bu araba, 240 voltluk bir prize takıldığında yarım saatin altında yüzde sekseni şarj edebilir. 300-500 km mesafeye kadar menzili ve şık, modern iç tasarımıyla otomobili sürmek de eğlenceli olacak. Bu özellikler göz önüne alınarak TOGG fiyatı 35 bin dolar ile diğer versiyonu 40 bin dolar fiyat etiketine sahip olacak.

Leave a Comment

error: Content is protected !!
1
Escort izmir Casibom Casibom Casibom jojobet moldebet efesbet getirbet