Xiaomi Mi Mix Fold 2 Cihaz İncelemesi

2022 yılı telefon piyasasında çok renkli geçiyor. Rekabet halinde olan büyük şirketler çok ürün satabilmek için telefonların bazı özelliklerini öne çıkarmaya ve tasarım harikaları oluşturmaya devam ediyorlar. Katlanabilir ekranlı Xiaomi Mi Mix Fold 2 cihazı işte bu teknolojilerin bir ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Bütün donanımları son derece iyi seçilmiş olan Xiaomi Mi Mix Fold 2 fiyatı 1.350 dolar olarak belirlendi. Şimdi de bu canavarın Teknik detaylarına hep beraber bakalım

Xiaomi Mi Mix Fold 2 Teknik Detaylar

Katlanabilir telefon sektöründe Xiaomi boy göstermeye devam ediyor. Bilindiği gibi şirket, az kar ile çok ürün satma politikasını yıllar önce ortaya koymuştu ve bu politikanın meyvelerini de almaya başladı. Sadece 5 dolar kar ederek bir telefon satmakla bu yola giren Xiaomi şirketi pazar ağını geliştirerek Global bir satış potansiyeline ulaştı. Xiaomi Mi Mix Fold 2 cihazı da bu gelişmenin bir sonucu olarak ortaya çıkıyor. Arkasında milyonlarca dolarlık ARGE çalışması olan bu cihazın katlanmamış halde kalınlığı 7.6 milimetre olarak dizayn edilmiş, alüminyum çerçeve ile kaplanan bu cihaz 310 gram ağırlığa ulaşıyor. Siyah seramik kasa rengine sahip olan cihazın ekranı üstün bir görüntüleme teknolojisi sunan OLED matrisine sahiptir. 8.1 ekran boyutuna sahip olan bu cihazın ekran çözünürlüğü 1080 x 2480 Pixel seviyeye ulaşmaktadır. 900 nit parlaklık derecesi ve 120 Hertz resim yenileme yeteneği Xiaomi Mi Mix Fold 2 cihazının ekranının diğer özelliğidir. Sistem Dolby Vision ve HDR 10+ teknolojilerine de sahiptir. Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisini kullanan bu cihazın hangi tip grafik işlemci kullandığı henüz belirtilmedi ancak 16 GB ve 512 GB dahili hafıza alanına sahip olacağı biliniyor.

Xiaomi Mi Mix Fold 2 telefonun arkasında 3 tane kamera bulunacak. 108 megapiksel geniş kamera 8 megapiksel 3x Optik zoom yapabilen telephoto kamera ve 13 megapiksel Ultra geniş kamera ile birlikte kullanıcılarına 8k kalitede çözünürlük destekleyen harika kameralar sunduğunu söyleyelim.

Şirket bu telefonun ön tarafına 20 MP 1080p çözünürlük sunabilen selfie kamera yerleştirdi. Büyük bir ekrana sahip olması nedeniyle çabuk enerji harcayan makinenin pil kapasitesi 6.000 mili amper olarak seçildi. Bu pili doldurmak için kullanılan hızlı şarj adaptörü 90 watt gücünde olacak. 4 tane stereo hoparlöre sahip olan Cihazın çok yüksek bir ses ve görüntü konforu sunacağını belirtelim. Elbette bu kadar yüksek donanım ve konforun karşılığı da olmalı. Xiaomi Mi Mix Fold 2 fiyatı bu yüzden 1.350 dolar olarak belirlendi.

Leave a Comment

error: Content is protected !!
1