Türk Bilim İnsanları Kimlerdir?

Tarihten bugüne bilim ve teknoloji alanında çok fazla katkısı olan Türk bilim adamları vardır. Aynı zamanda bilim insanları sayısız alanda da eserler bırakmış olup matematik, tıp ve astronomi alanlarında çalışmalar sağlamışlardır. Dilerseniz bu ünlü Türk bilim insanlarını birlikte inceleyelim.

Türk Ünlü Bilim İnsanları Kimlerdir?

Şuan günümüzde yaşayıp hayatta olan ve pek çok farklı konulara imza atan bilim insanı vardır. Hepsinin bir amacı ise yapmış oldukları çalışmalar ile kendilerini duyurmak ve ülkelerine birer faydalı birey olmaktır. İsminden bahsedeceğimiz bilim insanlarını duymuş olabilirsiniz fakat içlerinde duymadıklarınız da illaki olacaktır. Bunlar arasında; Cahit Arf, Aziz Sancar, Afet İnan ve Fatih Sultan Mehmet, Ali Kuşçu gibi daha pek çok Türk ünlü bilim insanı mevcuttur.

Türk Bilim Adamları Kimlerdir ve Buluşları?

Fatih Sultan Mehmet: Osmanlı imparatorluğunda 7. Padişahlık yapmış olan Fatih Sultan Mehmet aynı zamanda İstanbul ilini fetheden padişahtır. Fatih Sultan Mehmet pek çok yabancı dile hakim olan bir padişahtır. Bunun yanında zekası ile pek çok kişiye kendini hayran bırakmayı başarmıştır. Aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet havan topunu icat etmiş olup pek çok alanda çalışmalar yaptı.
Pin

Farabi: Yine yaptığı çalışmalara adını duyuran ve herkesin aklına kazınan bir diğer Türk bilim adamı ise Farabi’dir. Farabi 14. Yüz yıla kadar yaşamış olan bilim adamları arasındadır. Aynı zamanda ilim ve teknoloji alanında farklı diller üzerine ustalık kazanmıştır.

Evliya Çelebi: Evliye Çelebi 7 yıl kadar iyi bir eğitim almıştır. Seyahatname eserinde coğrafya ve tarih alanlarına oldukça sık yer vermiştir.

Bunların dışında İbni Baytar, Hazerfen Ahmed Çelebi, İbni Fazıl, İbni Haldun, İbni Hatip İbni Macit, İbni Sina ve daha pek çok Türk bilim adamı vardır.
Pin

İlk Türk Bilim Adamı Kimdir?

Dünya da bilime kazandırmış olduğu ilk buluşları ile adını duyuran ilk Türk-İslam bilim adamı Buruni’dir. Buruni pek çok alanda eserler vermiştir. Bunlar; jeodezi, coğrafya, matematik, fizik gibi dahapek çok alanda eserler çıkarmıştır. Eserlerinde ailesine ve etnik kökenine oldukça fazla yer vermiştir.

Eski Türk Bilim İnsanları Kimlerdir?

Geçmişten bugüne birçok bilim insanı mevcuttur. Bu bilim insanları adını birçok alanda duyurmuştur. Özellikle de Osmanlı tarihinde çığır açmış olan ve adını oldukça fazla duyuran bilim insanları; Osman Hamdi Bey, Hormuzd Rassam, Takiyüddin, Mirim Çelebi, Ali Kuşçu, Katip Çelebi vb…

buraya tıklayarak “Friedrich Nietzsche’nin Biyografisi” konulu makalemizi okuyabilirsiniz.

Leave a Comment

error: Content is protected !!