TikTok Nasıl Para Kazanılır?

Çinlilerin bir sosyal medya projesi olarak tüm dünyada hızla büyüyen ve herkesin kendi kişisel deneyimlerini dünyaya pazarladığı bir alan olan TikTok herkesin ilgisini çeken bir platform. TikTok nasıl para kazanılır konusuna gelince. İnsanlar bu platformu öncelikli olarak para kazanmak için kullanıyorlar.

Çinliler de kazanılan paranın büyük bir kısmını komisyon olarak alıyorlar. TikTok para kazanma için yapılacak şey; hesabı mümkün olduğunda büyütmek geliştirmektir. Tıpkı Instagram ve Facebook ya da Twitter platformları gibi takipçiler çoğaldıkça kazanç da artar. Yüzbinlerce takipçi mi topladınız? O zaman işiniz çok kolay isterseniz hesabınızı başkasına satabilirsiniz. TikTok nasıl para kazanılır konusunu ayrıntılandırmaya başlayalım.

TikTok platformunda jeton kazanırsınız ve bir jeton takriben 0.1 liraya tekabül ediyor. Ancak sizin kazancınız jeton başına 0.1 lira değil bunun yarısından daha az kazanırsınız. Gerisini programın sahipleri kazanır. Yayınınız 10 bin izlenme aldığında ortalama 5 bin lira aylık kazancınız olacaktır.

TikTok Canlı Yayın Açmak

TikTok platformunda canlı yayın açılışı için kendinizi öne çıkarmalı ve bin adet takipçi kasmalısınız. Ancak o zaman canlı yayın açabilirsiniz. Canlı yayın açtığınızda takipçiler size hediyeler verir. 100 jetonun 7 liraya karşılık geldiğini hesaplayarak TikTok platformunda hediyelerin jeton değerlerinden yola çıkarak kazançlarınızı belirleyebilirsiniz.

Ünlü fenomenler 15 saniyelik bir video paylaşarak on binlerce lira kazanç elde ediyorlar. En çok kazanç sponsorluklardan geliyor. Bir video tanıtımı bir şarkı tanıtımı kazanç getirebilir. Genelde büyük müzik şirketleri, reklam aracı olarak bu platformda fenomenleri kullanıyorlar. Kısa sürede bir karşının tüm dünyada yayılmasının en kolay yolu bu tip sosyal ağlardır.

Büyük mağazaların ürünlerini tanıtmak da para kazandırabilir. Ancak bu firmaların size bu işi vermesi için on binlerce takipçiniz olmalıdır. Örnek vermek gerekirse bir TikTok fenomeni olan Vi Long; ayda 32 bin doları, 1 milyon takipçisinin yardımı ile kazanıyor.

TikTok Para Çekme Alt Limiti

Videolarınız çok sevilirse büyük para kazanabilirsiniz ve bu platformdan para çekmeniz için minimum 30 dolar kazanmış olmanız gerekiyor. Paranızı isterseniz biriktirebilir, yüklü bir tutara geldiğinde TikTok platformunda “para çek” sekmesine tıklayıp paranızı çekebiliyorsunuz.

Takipçileriniz kendi kredi kartları ile jeton satın alırlar ve beğendikleri kişilere hediye ederler. Bu platformdan günde 500 dolara kadar para çekebiliyorsunuz. TikTok para çekme işlemleri paranın banka hesabınıza 15 gün içinde gelmesi ile sonuçlanır.

TikTok Vergi İşleri

Çinli şirketin vergi ödeme gibi bir faaliyeti yok, fenomenlere kazançlarını gönderir ve başka bir şeye karışmaz. Ancak fenomenler, elde ettikleri gelirleri vergilendirmek zorundalar. Bunun için şehrinizdeki maliye binasına giderek; internet gelirleri elde ettiğinizi belirtmenizde yarar vardır.

TikTok Hesap Açmak

En kolay işlem budur; web tarayıcıdan hemen siteye giriş yapın ve telefon- eposta bilgilerinizle kayıt olun. Doğum gününüzü soracak ekran geldiğinde doğru doğum tarihinizi yazın. Gelen seçeneklerde ya tel no ya da e-posta ile kayıt seçeneğiniz olacak. E-posta seçerseniz işiniz daha kolay olacak. Kodu gönder komutu ile size 4 hane kod gönderilecek ve siz bu kodu açılan alana girerek kendi şifrenizi belirleyeceksiniz. 8 karakterli zor bir şifre belirleyin ve ad belirleyin. Ad ve şifreyi asla unutmayın. Bu bilgilerinizle TikTok uygulamasını indirip girebilirsiniz.

Leave a Comment

error: Content is protected !!
1