Subay Maaşları 2022, Subay ve Yedek Subay Maaşı Ne Kadar Oldu?

Subaylar, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde komutanlıklara bağlı, orduda görev yapan yüksek rütbeli askerlerdir. Memurlar Kara, Deniz veya Hava Kuvvetlerinde görev yaparlar. Vatani görevlerini yerine getiren subaylar asteğmenlikten başlayarak tüm rütbelere kadar yükselebilirler. Bu nedenle memur maaşları farklı görev, rütbe ve emirlere göre değişiklik gösterebilmektedir. Yedek subay maaşı ne kadar? 2022 memur maaşları hakkında detaylı bilgiye içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

Subay maaşları 2022 yılındaki artışla birlikte artmıştır. TSK bünyesinde komuta kademelerinde görev yapan subaylar asteğmenlikten başlayıp mareşal rütbesine kadar yükselebilmektedir. Memurların maaşları kendi içlerinde farklı ek ödemelere tabi olduklarından kıdem, derece, görev yeri, eş durumu ve çocuk sayısına göre değişiklik gösterebilmektedir.

Memur Maaşları 2022

Tüm askeri personelde olduğu gibi, subay maaşlarının belirlenmesinde kıdem, rütbe ve görev yeri dikkate alınır. En düşük memur maaşları ise 2022 yılı itibarıyla 12.787 TL olarak belirlendi.

Yedek Subay Maaşları

Yedek subay maaşları, subay maaşları ile orantılıdır. 2022 yılı itibari ile yedek subay maaşı 12 bin TL olarak belirlenmiştir.

Deniz Subayı Maaşı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı birliklerde görev yapan deniz subaylarının maaşları kıdem, derece, görev yeri, eş durumu ve çocuk sayısı gibi durumlara göre değişmektedir. Ortalama bir deniz subayının 13 bin ile 15 bin TL arasında kazandığı tahmin ediliyor.

Siyah Memur Maaş

Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı birimlerde görev yapan kara subaylarının maaşları kıdem, derece, görev yeri, eş durumu ve çocuk sayısı gibi durumlara göre değişmektedir. Ortalama bir tapu memurunun 12 bin ile 16 bin TL arasında kazandığı tahmin ediliyor.

Hava Görevlisi Maaşı

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı birimlerde görev yapan hava subaylarının maaşları kıdem, derece, görev yeri, eş durumu ve çocuk sayısı gibi durumlara göre değişmektedir. Ortalama bir hava subayının 13 bin ile 17 bin TL arasında kazandığı tahmin ediliyor.

Leave a Comment

error: Content is protected !!