Renault Modus Araba İncelemesi

Renault Modus, mükemmel yakıt ekonomisine ve otomatik şanzımana sahip oldukça mütevazi bir araçtır. Küçük otomobil segmenti söz konusu olduğunda dünyada öncü markalardan biridir. Araç son derece güvenli olacak şekilde dizayn edilmiştir.

Araçta çift mesafeli Xenon far sistemi de var. İlk olarak, aracın boyutlarına bakmak önemlidir. Renault Modus farklı tiplerde üretildi bazı modelleri dört metreden biraz daha uzun ancak gövde çerçevesi daha geniş ve daha uzun dizayn edilmiş. Bu, muhtemelen segmentindeki en geniş otomobillerden biri olacağı anlamına geliyor.

Renault Modus Alınır mı?

Şu an için ikinci el piyasasının el yaktığı bir dönemde sadece Renault Modus değil hiçbir araba alınmaz diyebiliriz. Fiyatlar ortalama olarak son 1 yıl içinde 3-4 kat artış sağladı. Ancak yine de illa ki sağlam ve az yakan bir araba arayışınız varsa, Renault Modus alınır. Küçük nüfuslu aileler için üretilen Renault Modus geçmişte, bir efsaneye göre, Volvo ile yapılan test çarpışmasında Volvo aracından daha az hasar almıştır. Son derece sağlam bir şasi, ABS sistemi, ESP sistemi, 6 adet hava yastığı, yağmur ve far sensörü, hız sabitleyici sistem, dijital hız göstergesi, cam tavan, elektrikli camlar bu aracın özellikleri arasındadır. Uzun yol için dizel versiyonu önerilmektedir. Ancak 1.4 motor benzinli modeli 127 Newton metre tork üretir.  Dizel versiyonu 1.5 dCi 200 Newton metre tork üretebiliyor. Doğruyu söylemek gerekirse araç hız için üretilmedi. Küçük aileler için az yakıt harcayan parçası bol, sağlam ve geniş bir araç olarak üretildi. Bu açıdan mütevazi bir Renault klasiği diyebiliriz.

  • Renault modus nasıl bir araba
  • Renault modus alınır mı
  • Renault Modus Yorumları
  • Renault Modus Kronik Sorunları

Renault Modus Nasıl Bir Araba

Küçük dizaynına rağmen içi oldukça geniş ve ferah olan Renault Modus, satış söz konusu olduğunda sirkülasyonu akıcı olmayan bir model. Ancak bu aracı tanıyanlar, siz satışa çıkardığınızda mutlaka almak isteyeceklerdir. Clio ve Megane parçaları ile uyumlu bir şekilde üretilen bu araç, aynı kulvarda yarıştığı modellere göre pahalı değil. İkinci el piyasası bu günlerde ortalamanın çok üzerinde absürt fiyatlarla satılan arabalarla dolu. Bu nedenle bu kısa dönemi referans almazsak, kalabalık olmayan aileler için ekonomik yakıt avantajı olan, sağlam ve parçaları ucuz olan Renault Modus, son derece güvenli bir arabadır. Bu aracın farklı versiyonları var.

1.2 16V versiyonu : 105 Newton metre tork, sıfırdan 100 km hıza 15 saniyede ulaşım, ve km başına 140 gram karbondioksit emisyon değerlerine sahiptir.

1.4 16V versiyonu; 127 Nm tork değerine sahip ve 13.5 saniyede 100 km hıza çıkıyor. Emisyon değeri km başına 145 gramdır.

1.6 16v otomatik versiyonu: 151 Nm tork değerine sahiptir ve 12.3 saniyede 100 km hıza ulaşıyor. Km başına 182 gram karbondioksit emisyonu var.

Araçta özel bir viraj lamba sistemi, sürücülerin virajlarda gece seyrinde daha geniş açıdan görüşe sahip olmasını sağlıyor.

Renault Modus 3,792 mm uzunluğa sahiptir. 1,695 mm genişlik ve 1,590 mm yükseklik değerlerine sahiptir. 5 kapılı MPV stili, önden motorlu ve önden çekişli olan bu araç Renault Clio ile çok benzer bir araçtır.

Renault Modus Yorumları

Aracın şehir içinde kullanım için üretildiği şeklinde bir şehir efsanesi varsa da bu aracı kesinlikle uzun yolda da kullanabilirsiniz. Kaportasının çok sağlam olması, arka koltukların iki kişilik veya 3 kişilik olarak kolayca ayarlanabilmesi, sağ ve solda bardaklıkları uzun yol için rahat bir araç olduğunu gösteriyor. Arka camlar manüel ön camlar elektriklidir. Aracın içine oturduğunuzda 1.80 m uzunluğundaki bir sürü için baş-tavan mesafesi kabul edilebilir bir açıklığa sahip. Otomatik vitesli modellerinin kolay kolay arızalanmadığı kullanıcıların ortak yorumudur. Ancak manüel şanzıman kullanıcı hatasına bağlı olarak arızalar çıkarabilir. Sahibinden.com platformunda Renault Modus aracının 2005 modeli 142.500 liraya satılıyor. 1.5 dCi modeli ise 195 bin liradan satışa çıkıyor. Bazı araçlar daha temiz ve sorunsuz olarak 200 bin lirayı aşan bir fiyat skalasına sahip. Aracın 2006 model 1.6 Authentique versiyonu 232 bin liradan satılmaktadır.

Renault Modus Kronik Sorunları

Araç için açılan şikayet etiketlerine ve Renault Modus şikayet ilanlarına bakıldığında uzun süreli kullanımda aracın motorunu zorlamadan kaynaklanan motor çatlağı arızaları, yağ kaçırma sorunları dile getiriliyor. Bazı kullanıcılar da kalorifer klipslerinin kırılması sorununu dile getiriyorlar. Bizim size tavsiyemiz değerli okurlar, her marka aracı rastgele tamircilere götürmemenizdir. Araçtan en iyi anlayacak olanlar, ilgili aracın teknik servisleridir. Örneğin yorumculardan biri; aracını X tamircisine götürdüğünde onlara şunu sormuş: Siz yetkili servis misiniz? Aldığı cevap ise şu olmuş: hayır biz etkili servisiz!… Güler misin ağlar mısın? Etkili servislerden (!) birine götürmek zorunda kaldığınızda aynı aracı birden çok etkili servise götürüp göstermeniz, arızanın kesin olarak ortaya çıkmasını sağlar. Çünkü genellikle her kafadan bir ses çıkmakta ve farklı fiyat teklifleri verilmektedir. Bu da size küçük bir tavsiyemiz olsun.

Leave a Comment

error: Content is protected !!
1
Escort izmir Casibom Casibom Casibom jojobet moldebet efesbet getirbet