Mısır Piramitlerini Kim Yaptı?

Mısır piramitleri hala gizemini koruyor. Mısır piramitlerini kim yaptı? Piramitleri kimin inşa ettiği bulmacası uzun zamandır insanların sorduğu bir soru. Metafizik boyuttan cevap vermeye çalışanlar; piramitleri RA grubu adı verilen gizemli bir uzaylı grubun inşa ettiğini savunuyorlar. Ancak bir kesim de Mısır’daki kölelerin inşa ettiğini savunuyor; peki ama nasıl bu kadar mükemmel hale getirdiler? Bu eski uygarlık hakkında daha fazla şey öğrenmenin gerçekten bir yolu var mı? Bu makale, piramitler ve onları inşa eden insanlar hakkında bazı büyüleyici gerçekleri ortaya çıkaracaktır. Bunu okuduktan sonra mısır piramitleri hakkında daha çok şey öğreneceksiniz.

Mısır Piramitlerinin Gizemi

Bazı tarihçiler, Mısırlı piramit inşaatçılarının tarımsal projelerde çalışan mevsimlik çiftçiler olduğuna inanıyor. Ancak, bu teori hatalı bir varsayıma dayanmaktadır. Bu yapılar, iyi eğitilmiş ve bunları inşa etmek için zamanı olan bir kalifiye işçi ordusu gerektiriyordu. Piramitlere dahil olan bazı görevlilere arazi hibeleri verilmiş olması mümkündür.

Mısırlılar da piramitlerini inşa edecek araçlara sahipti. Pusula olmadan da pusula ile yön çizebiliyor, seviyeler ve dik açılar da oluşturabiliyorlardı. Bu kadar karmaşık piramitler yaratacak teknolojiye ve deneyime sahiptiler. Örneğin Büyük Piramit iki milyon sarı kireçtaşı bloktan oluşuyor ve bu anıtsal yapının inşası büyük, yetenekli bir işgücü gerektiriyordu. İşçiler, her sekiz günde bir bir olimpik yüzme havuzunu dolduracak kadar taş çıkardılar. Bunu inşa etmek için, inşaat sürecine yardımcı olan bakır ve diğer metalleri de kullandılar. Tarihçilere göre piramitlerin yapımında çalışan işçiler çoğunlukla ekmek ve soğanla beslenen kölelerdi. Ancak bunlara kuvvet verecek et ve pilav ve süt takviyesi de yapılıyordu.

Mısır Piramitleri Neden İnşa Edildi?

Mısır piramitleri, krallar ve onların eşleri için mezar görevi görecekti. Ayrıca, kralın ruhunun öbür dünyaya seyahat etmesi için bir yer olarak hizmet edecekti. Cesetler bu piramitlerin belli noktalarında çürümüyor. Yiyecekler de öyle. Bu teknolojinin bu tarihlerde var olması inanılmaz bir durum.

Piramitlerle ilgili tarihi belgelerin gösterdiği gibi, bilinen en yeni ve en büyük piramit MÖ 230’da Sneferu tarafından inşa edilmiştir. Basamak Piramidi, iddialı bir yapı haline gelmeden önce geleneksel bir tiyatro mekanı olarak başladı. Bu piramit, zamanının en yüksek binasıdır ve altı büyük piramidin en önemlisi olmaya devam etmektedir.

Mısır piramitlerinin neden inşa edildiği sorusuna Ra bilgileri isimli kitapta ruhlar aleminden medyumlarla iletişim kuran Ra grubu farklı bir açıklama getiriyor. Onlar; insanlığa birlik mesajı vermek için yeryüzüne indiklerini ve Mısır piramitlerini inşa ettiklerini ifade ediyorlar. Hatta Mısır Tanrısı olarak mitolojide yer alan Ra’nın aynı grup olduğunu da belirtiyorlar. Dünyaya iyiliği ve birliği aşılamak için, düzeni tesis için yeryüzüne çeşitli zamanlarda bedenlendiklerini ve Orion grubu kötülüğün temsilcileri ( negatif kaynak) tarafından bu iyi niyetlerin suistimal edildiğini belirtiyorlar. Onlara göre metafizik alemde insanlık büyük bir değişime ihtiyaç duyuyor ve insanlığı yola getirmek için zaman zaman metafizik boyutlardan varlık grupları iniyor ve insanlara mesajlar veriyor. Bu bilgilerin doğruluğu tartışılır. Ünlü akademisyen, Don Elkins ve kurduğu grup; zaman zaman bir araya gelerek ruhlarla kontak kurup bilgi almayı amaçlıyorlardı. Ra bilgileri de bu kontağın bir sonucu olarak ortaya çıktı. Don Elkins, Ra bilgileri kitaplarını yayınladıktan sonra gizemli bir şekilde intihar etti.

Leave a Comment

error: Content is protected !!
1
Escort izmir Casibom Casibom Casibom jojobet moldebet efesbet getirbet