Kulak Memesinde Şişme Nedenleri ve Tedavisi

Kulak memesinde şişme nedenleri ve tedavisi konusu hakkında bu içeriğimizde ihtiyaç duyacağınız bilgileri bulabileceksiniz. Kulak memesinde şişme bir enfeksiyon belirtisidir, enfeksiyon veya bakteriyel enfeksiyon dahil olmak üzere birkaç farklı durumdan kaynaklanabilir. Kesin nedeni belirlemek için hastaneye gitmek gerekiyor değerli okurlar. Kistler ve kulak memesinde şişiklerin birçok farklı nedeni vardır. Çoğu kist iyi huyludur, ancak bazıları ağrılıdır ve tedavi gerektirir. Neyse ki, iyi huylu kulak memesi kistleri genellikle herhangi bir tıbbi müdahale olmaksızın kendi kendine geçer, ancak şişlik geçmezse veya devam ederse, bu daha ciddi bir sorunun işareti olabilir. İşte kulak memesinde şişlik için bazı tedaviler:

Kulak Memesi Şişliği Tedavisi

Kulak memesi şişmesinin en yaygın nedeni enfeksiyondur. Mantar ve bakteriyel enfeksiyonlar bu bölgede şişmeye neden olabilir. Ek olarak, kulakta bulunan nem, enfeksiyona duyarlı olabilecek küçük kesiklerin ve tahrişlerin gelişimini teşvik eder. Enfeksiyonunuz olduğundan şüpheleniyorsanız, doktorunuz iltihabı azaltmak ve şişme sıklığını azaltmak için antibiyotik yazacaktır. Kulak memesinde şişmenin bir başka nedeni de alerjik bir reaksiyondur. Şişliğe ateş veya kızarıklık eşlik ediyorsa, mümkün olan en kısa sürede doktora gidin ve bu durumu ihmal etmeyin. Antibiyotikler enfeksiyonun tedavisine yardımcı olabilir. Tıbbi muayene, durumun alerjik bir reaksiyon mu yoksa bakteriyel bir enfeksiyon mu olduğunu doğrulamalıdır. Ek olarak, kulak memesindeki şişlik, yaşamı tehdit eden alerjik bir reaksiyona işaret edebilir. Bu nedenle alerji veya bakteriyel bir enfeksiyonu dışlamak için kulak muayene edilmelidir.

Kulak Memesindeki Şişliği Gideren Yöntemler

Yulaf ezmesi şiş olan yere 10 dakika uygulanırsa şişlik azalabilir. Tuzlu su solüsyonu da şişliği azaltır. Kulakları temiz ve kuru tutmak da önemlidir. Kulak memesi çevresindeki cildi tahriş edebilecek parfüm ve diğer ürünleri kullanmaktan kaçının. Kulak memesindeki şişme, böcek zehrine veya kontakt dermatite maruz kalma gibi bir dizi faktörden kaynaklanabilir. Şişlik alerjik reaksiyondan kaynaklanıyorsa, doktor tarafından topikal bir antibiyotik veya antihistamin verilebilir. Şişlik yüze veya boğaza yayılmışsa tıbbi bakım gereklidir. Ağır vakalarda antibiyotikler reçete edilebilir. Kulak memesindeki şişlik genellikle kaşıntı ile kendini gösterir, şişliğe dokunduğunuzda da ağrı olur. Bazı durumlarda, şişlik iki hafta sürebilir. Enfeksiyona bir piercing neden oluyorsa, öğeyi hemen çıkarmalı ve antibiyotik tedavisi görmelisiniz.. Hipoalerjenik olmayan metallerden yapılmış nikel küpeler veya diğer takılar kontakt dermatite neden olabilir. Bu semptomlardan kaçınmak için nikel içeren küpeler veya takılar takmaktan kaçının.

Leave a Comment

error: Content is protected !!
1