Kripto paralarda sert yükseliş

Geçtiğimiz günlerde aşağı yönlü bir trend izleyerek yatırımcıları tedirgin eden kripto paralarda bugün itibarıyla rüzgar tersine döndü. 06:00’da Bitcoin hareket etmeye başladı. Peki piyasada ne oldu? Detaylar burada…

Kripto para birimleri son günlerdeki düşüş eğilimi ile yatırımcıların ilgisini çekiyor. Bu hafta, özellikle dolar endeksinin 110 seviyesinin üzerine çıkarak 20 yılın rekorunu kırmasıyla dijital varlıklarda baskı arttı. Ancak bugün itibarıyla piyasada rüzgar tersine döndü.

Bitcoin Salı günü 19.500 dolarlık desteği kırdı ve kritik seviyenin altında kaldı. Çarşamba günü 18.510 doları gören Bitcoin, 19 Haziran’dan bu yana en düşük seviyesini test etti.

Bitcoin, hafta ortasında keskin bir düşüşün ardından yönünü yukarı çevirdi. Bitcoin ilk olarak 19.500 doların üzerine çıktı. Bugün itibariyle, önde gelen kripto para, 20.000 dolarlık pivot seviyesini aştı.

Bitcoin YÜKSELİŞİ

Sabah 06:00 itibariyle Bitcoin’deki alımların da etkisiyle yükseliş ivme kazandı. Pazarın amiral gemisi bugün yüzde 10 prim yaparak 21 bin 261 dolara yükseldi.

KRİPTO COİNLERİ NEDEN YÜKSELİYOR?

Terra ekosisteminin iki dijital varlığı olan LUNA ve USDT’nin Mayıs ayında çökmesi ve Haziran ayında kripto para fonlama şirketi Celsius Network’ün iflas etmesi, yatırımcıları piyasadan uzaklaştırdı. Birçok yatırımcı piyasadan zararla ayrılırken işlem hacimleri önemli ölçüde düşmüştü.

Son zamanlarda özellikle kripto para piyasasında bireysel yatırımcıların oldukça azaldığı belirtiliyor. An itibariyle kurumsal yatırımcıların kripto para piyasasındaki ağırlığının arttığı gözlemleniyor. Kurumsal yatırımcılar ise küresel ekonomik gelişmelere daha duyarlıdır.

Özellikle ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz oranlarını artırmaya başlamasıyla birlikte hisse senedi ve kripto para gibi riskli varlıklardan çıkış hızlandı. Kripto para birimlerinde son dönemde yaşanan düşüşün temel nedeni, Fed’in para politikası olarak görülüyor.

Peki piyasa bugün neden yükseliyor? Bu hafta dolar endeksi 110’un üzerine çıkarak 20 yıllık rekor kırdı. Doların küresel yükselişi kripto paralar üzerindeki baskıyı artırdı ve bu da fiyatların düşmesine neden oldu. Bugün itibariyle dolar endeksi 108 seviyelerine geriledi. Doların gelişmiş ülke para birimleri karşısında değer kaybetmesi kripto para birimlerinin keskin yükselişine neden oldu.

ETHEREUM’DA YÜZDE 6,7 ARTIŞ

Bitcoin’den sonra ikinci en yüksek hacimli dijital varlık olan Ethereum bugün %6.7 artarak 1746 dolara yükseldi. Ethereum Çarşamba günü keskin bir düşüşle 1490 dolara düştü. Bugün piyasada genel olarak olumlu bir hava hakim.

KRİPTO PARALAR KRİTİK DÜZEYİ AŞTI

Bitcoin ve Ethereum öncülüğünde yaşanan yükselişin etkisi genel olarak kripto para birimlerine de sıçradı. Dijital varlıkların toplam sermaye değeri bugün kritik seviye olan 1 trilyon doları aştı.

Leave a Comment

error: Content is protected !!