Kredi Kartı ile Altın Alınabilir mi?

Kredi kartı ile birçok ihtiyacımızı karşılıyoruz bunlara elbette ki altın da dahildir. Yatırım amaçlı olarak altın almak isteyenler bu alışverişi kredi kartları ile yapabilirler. Yani kredi kartı ile altın alınabilir mi sorusunun cevabı evettir. Bunun için de yasalar çerçevesinde bir mani bulunmamaktadır. Ancak kredi kartı ile altın satın almak istediğinizde kredi kartına taksit imkanından dolayı komisyon ödemesi de yapabilirsiniz. Bu oran da yüzde 6-7 arasındadır.

Kredi Kartı ile Altın Almak

Kredi kartları ile kuyumculardan altın alıp bir çeşit yatırım yapabilirsiniz. Kuyumcular, taksit ile altın satar mı sorusu akla gelebilir. Kuyumcular tek çekimde parayı çekeceklerdir, siz de bankanızla anlaşma yaparak bu alışverişi taksite bağlayabilirsiniz. Bunun da bazı komisyon ödemeleri olacaktır. Altın almak faizli bir alışveriş mi? Altın alıp satmak Diyanet işleri başkanlığının da ifade ettiği gibi caiz ve helaldir. Çünkü altın da bir metadır veya bir ticari üründür. Değerinin küresel piyasalarda artması veya azalması alanı da satanı da günahkar yapmaz. Söz gelimi kredi kartınızla gramı 1.000 liradan 45 gram altın aldınız. 45 bin lirayı da 8 taksite bağladınız. Her ay 9.000 lira + komisyon tutarı taksit ödemesi yapacaksınız. 8 ayın sonunda da altın fiyatı 1.500 liraya çıkarsa; küresel piyasalarda dünyanın ekonomi dengelerine göre güncellenen altın fiyatı kolaylıkla bu rakamlara çıkabilir, bu durumda siz 67.500 liralık altına sahip olacaksınız. Bu durumda da 22.500 lira kar elde edebileceksiniz. Kredi kartı ile altın almak bu yüzden bazı yatırımcıları cezbediyor. Ancak belirlenen yükseliş sağlanırsa bu kazanç olacaktır. Bir başka senaryoya göre de altın fiyatları düşebilir. Yine de altın ve dolar; borsa ve kripto para borsalarındaki gibi; tehlikeli düşüşlere meyilli değildir. İşte bu yüzden de kredi kartı ile altın almak son zamanlarda araştırılan bir konu oldu.

Kuyumcular taksitle Altın Satar mı?

Kuyumcular kredi kartınızla ödeme yapmanız halinde altın da satar gümüş de satar. Onlar tek çekimde veya 4-12-36 taksite kadar ki bu sizinle bankanız arasında yapacağınız sözleşmeye göre değişir, taksitlendirme imkanı vardır. Kredi kartınızla her türlü alış verişinizi yapabildiğiniz gibi altın da satın alabilirsiniz. Bankalardan altın hesabı açtırma konusuna gelince. Bankalara da başvurarak paranızla altın alabilirsiniz ama size fiziksel olarak altın verilmez sadece saf altın değerine göre paranız yön kazanır. Taksitle altın almak; bir çok e-ticaret sitesi ile mümkün. Bu siteler müşterilerine 3-4 taksitle ( kredi kartı ile altın) satabilmektedirler.

Leave a Comment

error: Content is protected !!
1
Escort izmir Casibom Casibom Casibom jojobet moldebet efesbet getirbet