Kraliçe 2. Elizabeth’in cenaze töreni ne zaman, saat kaçta?

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth dün vefat etti. Tüm dünya bu gelişmeyi konuşurken cenaze hakkında bilgi almak isteyenler “Kraliçe II. Elizabeth’in cenazesi ne zaman, saat kaç?” O sorar. İşte konuyla ilgili bilgiler…

Kraliçe II. Elizabeth 96 yaşında öldü. 70 yıl tahtta oturan Kraliçe’nin ölümü tüm dünyada geniş yankı uyandırırken, Kraliçe II. Elizabeth’in cenazesinin tarihi merak ediliyor. Bu nedenle, “Kraliçe II. Elizabeth’in cenazesi ne zaman, saat kaç?” ona sorulur.

KRALİÇE II. ELIZABETH’İN KARARI NE ZAMAN?
Kraliçe II. Elizabeth’in cenazesinin tarihi hakkında net bir bilgi yok. Tören tarihinin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

KRALİÇE 2. ELİZABETH KİMDİR?
II. Elizabeth, Elizabeth Alexandra Mary Windsor; D. 21 Nisan 1926’da doğdu. Elli üç Commonwealth üye devletinin on dördünün kraliçesi. Aynı zamanda Topluluğun Başkanı ve İngiltere Kilisesi’nin Yüksek Valisidir. 6 Şubat 1952’de tahta çıktığında Topluluk Başkanı ve yedi ülkenin (Birleşik Krallık, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika, Pakistan ve Seylan) kraliçesi oldu. Ertesi yıl gerçekleşen taç giyme töreninin televizyonda yayınlanmasıyla bir ilk yaşandı.

1956’dan 1992’ye kadar, bölgelerin bağımsızlık kazanması ve bazı krallıkların cumhuriyet haline gelmesiyle krallıkların sayısı değişti. Bugün birincisine ek olarak Jamaika, Bahamalar, Grenada, Papua Yeni Gine, Solomon Adaları, Tuvalu, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Belize, Antigua ve Barbuda ve Saint Kitts ve Nevis’in kraliçesidir. Yukarıda listelenen ülkelerden dördü. Dünyanın en yaşlı hükümdarı ve İngiltere’nin en uzun ömürlü hükümdarıdır.

9 Eylül 2015’te, büyük dedesi Kraliçe Victoria’nın saltanatını geçerek İngiltere’nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı ve tarihteki en uzun süre hüküm süren ikinci hükümdar oldu.
Elizabeth, Kral VI. George ve Kraliçe Elizabeth olacak olan York Dükü ve Düşesi’nin büyük kızı olarak Londra’da doğdu. Çocukluğu boyunca evde özel ders aldı. Babası, ağabeyi VIII. Edward’ın tahttan çekilmesinden sonra 1936’da kral oldu ve o zamandan beri bariz varisi oldu. II. Dünya Savaşı sırasında orduda görev yapmaya başladı. 1947’de Edinburgh Dükü Philip ile evlendi ve Charles, Anne, Andrew ve Edward adlarında dört çocukları oldu.

Leave a Comment

error: Content is protected !!