Kıbrıs’ta Şirket Kurmak

Son yıllarda girişimciler Kıbrıs’ta şirket kurmak konusunu araştırmaya başladılar bunun temel sebebi ise vergilendirme oranlarının getirdiği avantajlardır. Sözgelimi Google Bir Amerikan şirketi olmasına karşın bu şirket İrlanda’da kuruldu. Bunun nedeni ise İrlanda vergi yasalarının girişimciye daha esnek imkanlar sağlamasıdır. Kıbrıs’ta şirket kurmak işte bu avantajların şirketin lehine kullanılmasına yönelik düşünce ve girişimler sonucu yapılan bir eylemdir. Her ülkenin kendine has vergi sistemleri bulunuyor. İşletmeler kurulurken kar amacıyla kurulduklarından dolayı en yüksek kazanç neredeyse kuruluş aşamasında orası tercih ediliyor

Kıbrıs Gazimagosa serbest bölge liman şirketleri birçok vergisel avantaj sunuyor burada kurulacak bir şirket için Kurumlar Vergisi alınmıyor. Üretilen hizmetler Kıbrıs’a ihraç edilmediği için bu kazançlar gelir vergisinden muaf tutuluyor. Aynı şekilde Kıbrıs’ta kurulacak şirketler için katma değer vergisi alınmıyor.

Kıbrıs’ta Şirket Kurulumu

Kıbrıs’ta kurulacak şirketler için banka hesapları nasıl açılıyor sorusu da gündemde. Türkiye’de bulunan hemen bütün bankalar Kıbrıs’ta da var. Dolayısıyla Orada şirket açtığınızda Kıbrıs’taki bankalara hesap açabilirsiniz. Üstelik Kıbrıs’a yerleşmeden ve Oraya gitmeden de şirket kurma avantajınız bulunmaktadır. Ortalama olarak alınması gereken izinler ve şirket kurulum prosedürleri 2 ay zaman alıyor. Şirketin kurulma şartlarından biri de 2 ortakla kurulmasıdır. Kıbrıs’ta şirket kuranlar aynı zamanda Türkiye’de de ikamet ediyorlar ise, Türkiye’de de şirket kurmalılar ki Kıbrıs’taki şirket gelirlerini kendi şirketlerine transfer edebilsinler. Şirket kurma için en az 50 bin EUR sermaye gereklidir. Toplamda 3.000 dolara yakın parayı da liman müdürlüklerine veriyorlar. Bunlar tescil ve harç masraflarıdır. Diğer tüm başlangıç giderleri ilk başta 7.000 dolar ve sonraki her ay için 200 dolar olarak karşınıza çıkacak. 50.000 EUR sermaye yoksa bu parayı bir yerden bulup bankaya yatırmanız ve akabinde çekip borç aldığınız yere ödemeniz de mümkün. Özetle Kıbrıs’ta Şirket açmak için Türkiye’de izin alınması gerekiyor. Bakanlar kurulu kararı ve ekonomi bakanlığının izni ile kurulacak bu şirket uluslararası statü kazanıyor.

Kıbrıs’ta Şirket Kurma Şartları

  • Şirket en az 2 kişi ile kurulmalı
  • Kıbrıs’ta bir adresi olmalı
  • En az 1 yönetim kurulu üyesi olmalı
  • en az 1 sekreteri olmalı

Bu şartlar ve gerekli sermaye elde edildikten sonra, hem Türkiye’de hem de Kıbrıs’ta şirket kurarak işlerinizi uluslar arası boyuta taşıyabilirsiniz. Evinizi Kıbrıs’a taşırsanız ve orada yaşamaya başlarsanız; Kıbrıs’ta uygulanan vergi yasalarına tabi olursunuz. Şirketinize buna göre yön verebilirsiniz.

Kıbrıs’ta Şirket Kurmanın Vergi Avantajları

Kıbrıs’ta şirket kurmanın vergi avantajları vardır. Avrupa Birliğine üye Kıbrıs, AB’deki en düşük vergi oranlarına sahiptir. Ayrıca, düşük bir kurumlar vergisi oranı uygular. Burada şirket açarsanız gelecek yıllarda şirketinizin temettülerinden yaptığınız vergi kayıplarını bile düşebilirsiniz. Kıbrıs birçok Avrupalı ​​ve Amerikalı şirketin yanı sıra çok sayıda çifte vergilendirme anlaşmasına ev sahipliği yapıyor.

Kıbrıs, şirketler için son yıllarda birçok vergi avantajı getirdi ve işletmeler bunlardan faydalanabilir. Bunun ana nedenlerinden biri, ülke ekonomisinin nispeten istikrarlı ve serbest piyasa odaklı olmasıdır. Ayrıca buna binaen Kıbrıslıların %70’inden fazlası İngilizce dilini konuşmaktadır. Sonuç olarak Kıbrıs, girişimciler ve yenilikçi start-up şirketler için zengin ve çekici bir yerdir. Vergi kanunu AB mevzuatına uyacak şekilde uyarlanmıştır ve Kıbrıs’ta kayıtlı şirketler AB üyeliğinin avantajlarından yararlanmaktadır.

Leave a Comment

error: Content is protected !!
1