Kezzap Nedir?

Kezzap nedir? Kezzap, kimyasal madde olmakla birlikte farklı alanlarda kullanılan asit türüdür. Bilimsel adı ise nitrik asittir. Yapısından dolayı oldukça tehlikeli bir madde olduğunu söyleyebiliriz. Kezzap aynı zamanda farklı alanlarda kullanılan bir asit türüdür. İşe yaradığı alanlardan birisi de temizliktir. Çıkması oldukça zor olan lekeleri kezzap ile çıkarmak mümkündür. Özelikle de is ve pas lekelerinden oldukça yardımcıdır. Oldukça zararlı olan kezzap pek çok kişi tarafından zararı da bilinmektedir.

Kezzap İnsana Ne Yapar?

Kezzap insan vücuduna temas etmesi halinde oldukça büyük zararları vardır. Tedavide mümkün olmayacak yara ve izler bırakır. İnsan vücudu ile temas ettiği yer anında yanmaya başlar ve bu yanma bir anda büyür. Bazen son dakika haberleri, köye yazıları bu zararlı maddeleri konu almaktadır. Buna en iyi örnek olarak eski sanatçılardan Bergen’i örnek verebiliriz. Yüzüne atılan kezzap ile bir gözünü kaybetmiştir. Kezzap yarası bir ömür insan teninde kalmakta olup tedavisi yoktur.

Kezzap Ne kadar Tehlikeli?

Birçok farklı türü olan kezzap, insan vücuduna temas ettiği zaman kaçınılmaz sonlara sebep olur. Yanık izler bırakır. Bunların yanında kezzabın birçok çeşidi vardır. Bunlardan birkaçı ise; kırmızı dumanlı kezzap, susuz kezzap ve saf dumanlı kezzap olarak karşımıza çıkmaktadır. Kezzap aynı zamanda gübre yapımında da kullanılmaktadır. Tehlikeli olan yanı ise insan vücudunda kalıcı hasarlara sebep olmasıdır. Nitrik asidin bu kadar kuvvetli olması insan vücudunda geri dönüşü olmayan izler bırakmasıdır.

Kezzap Yüze Gelirse Ne Olur?

Kezzap yüze dökülürse yukarda da bahsetmiş olduğumuz gibi kaçınılmaz sonlar ile karşılaşılabilir. Yüz de ömür boyu kalıcı iz bırakır. Kezzap olarak pek çok çeşitli türler mevcuttur. Zararlı madde olarak bilinen kezzap insan vücuduna geldiği zaman onarılması zor olan izler ile karşılaşılır. Kezzap zararlı madde olarak bilindiği gibi temizlik alanında da kullanımı vardır. Çıkması zor lekeleri anında çıkartır. Özellikle de kir ve pas lekelerini çıkarmada işe yarar. Nitrik asit olarak bilinen kezzap insan vücudunda kötü sonuçlar doğuracağı için oldukça dikkatli olunmalıdır.

Kezzap Suyu Nerede Kullanılır?

Son derece tehlikeli bir yapısı olan kezzap, gübre yapımında kullanıldığı gibi organik bileyenler ve patlayıcı üretiminde de kullanılmaktadır. Oksitleyici bir yapısı olan kezzabın kimyasal yanıklar bakımından oldukça zarar veren bir yapısı vardır. Aynı zamanda bunlar dışında nadiren de olsa fotoğraf malzemesi elde etmek amaçlı da kullanıldığı görülür.

Leave a Comment

error: Content is protected !!
Escort izmir Casibom Casibom Casibom jojobet moldebet efesbet getirbet