iPhone NFC Açma Nasıl Yapılır?

NFC teknolojisi kızılötesi ya da Bluetooth teknolojisine benzeyen ancak tam olarak aynı olmayan bir teknolojidir. Bu teknoloji kendi iPhone telefonunuzdaki verileri başka bir iPhone telefona aktarmanızı sağlar. Üstelik bu teknoloji son derece güvenilir bir teknolojidir.

iNFC veya yakın alanlarda kullanılacak bir iletişim protokolü olan NFC iPhone 6 modellerinde varsayılan olarak kapalı halde geliyor. NFC özelliğini sizin açmanız gerekir. Bu teknoloji ile temassız ödeme yapmaktan, telefonunuzda uygulama ve otomasyon işlemlerine dek önemli alanlarda kullanabilirsiniz. XS modelinden daha eski olanlar bu özelliği içermez.

NFC Açma Nasıl Yapılır?

iPhone marka telefonunuzda NFC sekmesini görmüyorsanız, Ayarlara gidip Kontrol Merkezi’ni seçerek ve Diğer Kontroller listesinden NFC Etiket Okuyucu’yu seçerek ekleyebilirsiniz. Ancak bu seçenek XS ve önceki iPhone modellerde mevcut değildir. Mağazalarda mobil ödeme yapmak için NFC kullanabilirsiniz. Touch ID üzerine dokunarak telefonun üst kısmını okuyucuya yakınlaştırarak işleminiz tamamlayabilirsiniz. Ödemenizi Apple PAY ile gerçekleştirmiş olacaksınız.

Bütün şirketler bu teknolojinin farkına vardılar ve destekliyorlar. NFC’yi temassız bir geleceğin sağlayıcısı olarak kabul eden şirketlerde NFC teknolojisinin popülaritesi arttı. Bu teknoloji küçük alışverişler için tasarlanan temassız ödeme teknolojisi olarak artık çok popüler hale geldi. Dünyada 1 milyara yakın insan NFC teknolojisini kullanıyor. Tıpkı RFID radyo frekans teknolojisi gibi çalışan NFC iki cihaz arasında güvenli bir bağlantı kuruyor.

Telefonda Ayarlar/genel/denetim merkezi/ NFC etiket okuyucu artısına tıklayın ve aktifleştirin. Ana sayfaya geri dönün. Ekranı aşağı kaydırın ve NFC simgesini göreceksiniz. Bu ikona tıklayın istediğiniz etiketi okutabileceksiniz.

Leave a Comment

error: Content is protected !!
1