iPhone 14 Neler Getiriyor

Lansmanı yaklaşan yeni en güzel cihazlardan biri olan iPhone 14 modelinin Hindistan’da ekim-2022’de satışa çıkacağı söyleniyor. Fiyatının da Hindistan pazarı için 18.000 Lira olacağı yönünde bilgiler var. iPhone 14 özellikleri birçok APPLE ürün meraklısı için heyecanla beklenirken, pek pek çok kafadan farklı sesler çıkıyor. Ekran boyutunun 6.1 inç olacağı boyutunun 15.49 cm ölçüsünde olacağı A15 biyonik işlemci taşıyacağı gelen bilgiler arasında. iPhone 14 özelliklerine biraz daha ayrıntılı bakalım.

iPhone 14 Özellikleri

Lansman tarihi Ekim-2022 olarak belirlenen yeni A15 işlemcili 2022 model APPLE ürünü olan bu cihazın temel versiyonunda ahım şahım özellikler yok. 64 GB dahili sabit depolama alanı, 3115 mAh kapasiteli batarya, 4 GB ram, iki tane arka kamera (12 MP +12 MP) ve bir tane 12 MP ön kamera en temel donanımlar arasında. Cihazın 5G desteğinin olması güzel. Siri ve parmak izi sensörü ayrıcalıklı özellikler olarak kabul edilebilir. 7.4 mm kalınlığa sahip olması beklenen iPhone 14 sadece 164 gram olacak. Elbette gençler için kırmızı siyah yeşil mavi ve altın rengi alüminyum kasalar hem sağlam hem şık hem de iyi bir soğutma elemanı olacaklar. Bu telefonu ayrıcalıklı kılan; farklı iOs yazılımı ve işlemci donanımıdır. Ekran teknolojisi de süper Retina XDR OLED teknolojisini kullanıyor. Yani gözleri yormuyor ve diğer telefonlardan çok daha canlı renklere sahip. Bir de şu ayrıntıya değinmemizde yarar var. Pilinin 3.115 mAh olması demek, aynı gün pilin tükeneceği anlamına gelmiyor. Donanımları, Android telefonlar gibi değil ve enerjisi daha tasarruflu kullanıyorlar. İşlemcisinin 5 nano metre yonga mimarisi ile inşa edilmesi bunun en güzel göstergesi üstelik de 8 çekirdeğe değil 6 çekirdeğe yönelmişler. 64 bit mimarili bu işlemciye APPLE’nin 4 çekirdekli grafik işlemcisi eşlik ediyor. 4 GB geçici bellek de az görülebilir ama bu entegrasyon için yeterli. Çift LED flaşlı kameraları pozlama telafisi sunuyor ve ISO kontrollüdür. Dijital yakınlaştırma otomatik flaş yüz algılama özellikleri daha fazla gelişmiştir. İvmeölçer, Gyro, Yakınlık, Pusula, Barometre, Siri gibi özellikler de Android cihaz sensörlerinden farklı bir algı yeteneğine ve tepki süresine sahipler.

iPhone 14 Fiyatı

Cihazın donanımlarının sadece APPLE kapalı kutusuna mahsus olduğunu ve diğer Android teknolojilerinden farklı bir çizgide ilerlediğini belirttikten sonra iPhone 14 modelinin fiyatına değinelim. Hindistan fiyatının 18.000 TL gibi bir etikete sahip olacağını düşünürsek; global pazarlarda bu makine 24 bin liraya kadar da çıkabilecek. Yani piyasada aynı donanım özelliklerine sahip 5-6 bin liralık telefonlar varken neden iPhone 14 tercih ediliyor derseniz o biraz derin felsefeye girecek. Zevkler ve renkler gerçekten de tartışılmıyor.

Leave a Comment

error: Content is protected !!
1