İhtiyaç Kredisi Şartları Nelerdir?

Son zamanlarda çok merak edilen soruların başında ihtiyaç kredisi hangi şartlarda verilir, ipotekli ihtiyaç kredisi şartları nelerdir, bireysel kredi şartları nelerdir, ihtiyaç kredisi hangi durumlarda verilmez gibi sorular geliyor. Değerli okurlar, bankaların TV reklamları sizin de gözünüze çarpmıştır, ihtiyaç kredileri her bankanın en temel kredileri ve her gün bunların reklamları yapılıyor. O zaman her isteyen gidip ihtiyaç kredisi alabiliyor mu sorusu akla geliyor. Hayır değerli okurlar, bu kesim daha önce kredi kullanmış, kredi notu yüksek olan kişilerdir. Yani daha önce hiç kredi kullanmamış olanlara hitap etmiyor.

İlk Defa Kredi Çekecek Olanlar

İlk defa kredi çekeceksiniz işiniz biraz daha zor, daha evvel hiçbir banka ile çalışmamışsanız, önce kredi kart başvurusu yaparak düzenli geri ödemelerinizi yapıp bir kredi puanı yükseltme yapmalısınız. Yani sizinle banka arasında temiz bir finansal geçmiş olmalı ki kredi alabilesiniz. Çünkü kredi çekebilmek için sizin bir kredi kullanım  puanına ihtiyacınız var. ihtiyaç kredisi şartları nelerdir değerli okurlar; banka her önüne gelene para dağıtmıyor. Ek olarak banka faiz oranları da çok önemlidir. 3 alıp 7 vermemeye dikkat etmeniz gerekir. Yapacağınız ikinci iş; sigortalı çalıştığınız iş için her ay aldığınız maaşı bir bankaya yönlendirmek. Bu bankadan birkaç ay maaş aldıktan sonra ve otomatik ödeme talimatları da verdikten sonra temiz bir profil ile kredi başvurusu yapabilirsiniz. Hatta siz yapmasanız dahi bankanız size kredi vermek isteyecektir. Bu yöntemle alacağınız kredi puanını takip etmek için kredi notu öğrenme makalemizi okuyabilirsiniz.

Bankalarla Temiz Bir Finansal Geçmiş Puanınızı Yükseltir

Bankalardan birine hesap açarak; düzenli işler ve ödemeler yaptığınızda, banka sizin puanınızı yükseltecektir. Siz ne kadar sağlam bir müşteri olursanız; bankanın size hazırlayacağı ihtiyaç kredi paketleri hem daha düşük faizli olacak hem de daha uzun vadeli olacak. O yüzden sağlam müşteri bankalar için önemlidir. Yoksa borcunu ödemeyene kim borç verir ki? Aile ferdi dahi olsa, borcunu ödemeyene hiç kimse borç vermek istemez. Bu yüzden bankalar da iyi bir araştırma yaparlar ve yaş tahtaya basmazlar ve bunda haklılar. Bu nedenle bankanın güvenini kazanmak için temiz bir finansal profil şart. Banka size sadece ihtiyaç kredisi değil, her tür krediyi vermek ister ama sizin de bu geri ödemeleri yapmanızdan emin olmak ister.

  • 18 yaşını geçmiş olmak
  • Düzenli bir gelire sahip olmak ve belgelemek
  • Kredi puanının 1500 üzerinde olması
  • Daha önce temiz bir finansal sicile sahip olmak

İşte bu şartları taşıyorsanız ihtiyaç kredisi şartları yerine gelmiş olur. Çeki protesto olanlar, senedi protesto olanlar, maaşı hacizli olanlar, daha önce kredisini ödemeyenler veya geç ödeyenler için kredi almak çok zordur.

Leave a Comment

error: Content is protected !!
1