En Hızlı Elektrikli Motosiklet Tachyon Nb

Lightning Motorcycles şirketi tarafından üretilen elektrikli hız motosikleti Tachyon Nb modeli saatte 400 km yol yapabiliyor, evet sevgili newstrendline takipçileri yanlış okumadınız! Elektrikli hız motosikleti saatte 400 km yol yapabiliyor. Bunun özelliği ne diye merak ediyorsunuz; hemen söyleyelim. Motosikletin fren diskleri çok hafif olan Niyobyum metal teknolojisi ile üretildi. Kaportası ise çok pahalı hafif malzeme olan karbon fiberden imal edildi. Aerodinamik tasarımı hava direncini yırtıp geçiyor.

Niyobyum Metali

Brezilya’da CBMM şirketi sadece niyobyum metalini işleyen büyük bir şirket. CBMM mühendisi Daniel Wright tarafından geliştirilen bu motosikletin fren diskleri 9 kg daha hafiftir. İşin en temel esprisi motosikletin çok hafif tasarlanması ve kullanılan malzemenin hem hafif olması hem aerodinamik olması hem de sürtünme katsayısının az olması. İşte hızlı motosikletin sırrı bu…

Aracın kaportası da fiber karbondan imal edildi. Biliyorsunuz ki bu malzeme, rüzgar türbinlerinde ve uçak gövde kanat imalatında kullanılan pahalı ve dayanıklı bir malzemedir. Tasarım öyle güzel yapılmış ki; aşırı hızda oluşan hava türbülansı; en aza indiriliyor.

motosikletin videosu:

YouTube video

Leave a Comment

error: Content is protected !!
1