Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Sarımsağın diş ağrısı için harika bir doğal çözüm olduğunu çevrenizden duymuş olabilirsiniz. Sarımsak, binlerce yıldır tanınan bir cehverdir ve çokça tıbbi faydalar barındırıyor. Bununla beraber yaşlılarımızın da sık sık öğütlediği gibi; karanfil tohumu ve karanfil yağı da diş ağrısına iyi gelir. Arama motorlarında sık sık aratıldığı gibi;

  • Diş ağrısı nasıl geçer evde?
  • Çürük diş ağrısı nasıl geçer?
  • Diş ağrısı için ne yapmak gerekir?
  • Diş Zonklamasına ne iyi gelir?
  • Iltihaplı diş için ne iyi gelir?

Sorularının hepsinin tek bir cevabı var; diş ağrısını gidermek için ya ilaç almak ya da dişi çektirmek. Antibakteriyel ilaçlar özellikleri diş plağına neden olan zararlı bakterileri öldürmeye yardımcı olur. Ayrıca ağrıyı gidermeye yardımcı olur. Diş ağrısı olan bölgeye ezilmiş sarımsak sürülebilir veya ağrıyı dindirmek için sarımsak çiğnenebilir. Vanilya özü ayrıca alkol içerir ve ağrıyı giderici etkisi vardır ama sahte vanilya değil gerçek vanilyadan söz ediyor.

Dişe İyi Gelen Söğüt Kabuğu

Birçok insan söğüt kabuğunun diş ağrısını hafifletebileceğini muhtemelen biliyordur ama tam olarak söğüt kabuğu nedir bilmiyor olabilirsiniz. Söğüt kabuğu, aspirine benzer bir bileşik olan salisin içerir. Ağrı yapan bölgeye, kaynatılmış yumuşatılmış söğüt kabuğu uygulanabilir ve soğuk kompres olarak da denenebilir. Söğüt kabuğu, analjezik özelliklerine ek olarak anti-platelet ve anti-inflamatuar özelliklere de sahip olduğu için öneriliyor.

Bal Diş Ağrısın Keser mi?

Bir diş ağrısı ortaya çıktığında ve azdığında aklınıza bal gelmeli. Bal nasıl diş ağrısını keser demeyin. Gerçek balda ağızda bakteri üremesini engelleyen antibakteriyel bileşenler var. Bal ayrıca diş hassasiyeti ağrısı için antiseptik olarak çalışan “hidrojen peroksit” içeriği ile de yararlı olacaktır. Çürüklere neden olan bakteriler tarafından üretilen asit ve dekstran üretimini hakiki bal azaltır. Ayrıca zararlı bakterilerin saklandığı diş etlerindeki kılcal damarlarda kan dolaşımını da iyileştirir. Bu şekilde diş çürümelerini ve ağrıları uzun vadede atlatabilirsiniz.

Tarçın Diş Ağrısına İyi Gelir mi?

Diş ağrısını geçirmenin en iyi yollarından biri tarçındır, diş ve etin ağrıdığı bölgeye toz tarçın ve bal karışımını sürün ve sabırlı olun. Peşinen söyleyelim ki bu karışımı hava geçirmez bir kavanozda saklamak önemlidir. Diş ağrısı, enfeksiyon varlığının kanıtıdır. Daha açık ifade ile diş ağrısı; enfeksiyonların diş minenizi çatlatıp iç tarafları kemirdiğini ve sinirlere kadar ilerlediklerini gösterir.

Kekik Yağı Diş Ağrısını Keser

Kekik yağı güçlü bir antiseptik olması ve antibakteriyel özelliklere sahip olması vesilesi ile diş ağrılarına iyi geliyor. Zeytinyağına birkaç damla kekik yağı da ekleyebilir dişe uygulayabilirsiniz. Ancak tentürü kullanmadan önce, temiz suyla biraz seyreltmek önemlidir. Kekik yağına batırılmış pamuklu çubuk kullanarak dişin üzerine yağın damlamasını sağlayın. Hazırlanan bu karışımı muhafaza etmek için de buz dolabını kullanın.

İbuprofen İlaç Diş Ağrısını Keser mi?

Dexforte ve İbuprofen ilaçlar diş ağrılarını keserler. Ayrıca yan etkileri de karaciğer-böbrek sisteminden iyi emilir. Ama tansiyon ve şeker kronik hastalıkları olanlar bunları dikkatli kullanmalı. Ağrı kesici hapların uzun yıllar boyunca karaciğer- böbrek ve kalp üzerinde zararlı etkileri devam eder. Çok aşırı olmamakla beraber Karbonatın diş ağrısına iyi geliyor. Tabi ki bunun birkaç nedeni vardır ve İlk neden, kabartma tozunun ağrı ve şişliği hafifletmeye yardımcı antibakteriyel ve antienflamatuar özelliklere sahip olmasıdır.

Tüm bu çözümler diş ağrısına geçici çözümler sunarlar, mikroplar diş içine kadar sızmışlarsa diş sinirlerini de yemeye başlarlar ki hasta kafasını duvarlara vurmak ister. Daha kötüsü de mikroplar daha ileri giderek kan dolaşımına karışabilirler ki bu da çok kötü sonuçlara yol açabilir.

O zaman tek çare değerli okurlar, birkaç saatlik kısa çözümleri uygularken, bu aşamayı hemen atlatıp diş hekimine gidin ve çürümüş dişi çektirin. Ondan tamamen kurtulmanın yolu dişi çektirmektir.

Leave a Comment

error: Content is protected !!
1