Baş Ağrısına ve Diş Ağrısına İyi Gelen Bitkiler

Diş ağrısını tedavi etmek için taze zencefil tohumu ve yağı kullanmak ağrıyı ve şişliği azaltmanın harika bir yoludur. Alternatif olarak, bir diş taze sarımsağı ezebilir ve ağrıyan dişe sürterek hafif masajla kan akışını hızlandırıp ağrıyı hafifletebilirsiniz. Taze soğan dilimleri de diş ağrılarıyla savaşmanın etkili bir yoludur. Dilimlenmiş soğan ağrıyan bölgeyi uyuşturur ve soğanın antibakteriyel özellikleri ağızdaki tüm bakterileri öldürür. Diğer bir yöntem ise ağrıyan bölgeye birkaç dakika ılık çay poşeti pres etmektir.

Zerdeçal Baş ve Diş Ağrılarına İyi Geliyor

Zerdeçal birçok farklı kullanım alanına sahiptir. Anti-inflamatuar, antibakteriyel ve anti-tümör özelliklere sahiptir. Zerdeçal tozunu su veya bal ile karıştırarak alabilirsiniz. Ağrıyan dişe taze sıkılmış limon da sürülebilir. Guava yerine taze ıspanak yaprakları da kullanılabilir. Her iki bitki de ağrıyı giderecek ve kanamayı durduracaktır. Ayrıca, anti-inflamatuar ve anestezik özellikler içerirler.

Sarımsak ve Diş Ağrısı

Sarımsak, diş ağrısı için biçilmiş kaftandır. Diş üzerine ezdiğiniz bir sarımsak tanesini sürün bu işlem ağrıyı hafifletmeye ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir. Nedenini merak ederseniz hemen söyleyelim; sarımsak Doğal bir antiseptik olan öjenol içerir. Doktor randevusunu bekleyecek vaktiniz yoksa, bunun yerine karanfil yağı kullanmayı deneyebilirsiniz. Ancak hem baş hem diş ağrısına iyi gelecek bitki çayı; nane limon ıhlamur karışımını çay gibi demleyip, içine de yarım Novalgin hap atarsanız baş ağrısı ve ateş 2-3 saatliğine kesilir.

Diş Ağrısı Nedenleri

Diş ağrısı, diş eti problemleri, apseler, kırık dolgular ve diş çürümesi gibi çeşitli problemlerden kaynaklanabilir. Diş ağrısı için ev ilaçları semptomları tedavi eder, ancak kök sorununu iyileştirmez. Sürekli olarak diş ağrısı arsa işiniz var demektir, diş doktorunun iğne ve pensesi olmadan bu beladan kurtulmanın yolu yok. Bitkisel çözümlerle sadece geçici rahatlık elde edersiniz. Çürük dişler diş enfeksiyona veya diş eti hastalığına bile yol açabilir. Daha ciddi vakalar ortaya çıkabilir.

Kekik Diş Ağrısına İyi Gelir

Diş ağrısına iyi gelen bir diğer bitki de kekiktir. Kekik güçlü antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir. Ağrıyan dişe uygulanırsa geçici bir rahatlama sağlayacaktır. Ağrı devam ederse, kekik esansiyel yağı içeren bir gargara kullanmayı deneyin. Alternatif olarak, yağı bir taşıyıcı yağ ile karıştırıp gargara olarak kullanabilirsiniz. Her iki durumda da, diş ağrısını gidermek için bu doğal çareyi deneyebilirsiniz.

Diş Ağrısına İyi Gelen Diğer Bitkiler ve Karışımlar

Karanfil, diş ağrısı için başka bir etkili bitkisel ilaçtır. Karanfil yağı, doğal bir analjezik olan öjenol içerir. Bitki Endonezya’dan gelmektedir ama Afrika kıtasında zaten yüz yıllar öncesinden keşfedilmişti. Yerliler, uçucu yağı üretmek için kurutulmuş çiçek tomurcuklarını çiziyorlardı. Bu yağ ağrılı yere sürüldüğünde şişliği azaltır ve ağrıyı giderirdi. Tuzlu tadına rağmen, karanfil yağı hassas mideleri olan kişiler için sorun olabilir bunu da hatırlatalım.

Nane yağı doğal olarak diş ağrısına yardımcı olabilir. Yağ, antiseptik özellikler içerir ve ayrıca uyku sorunu olanlara yardımcı olabilir ve stresi azaltarak kaygıyı azaltabilir. Birkaç araştırmaya göre lavanta esansiyel yağının migren ağrısını azaltabileceği ortaya çıkmış.

Sarımsak binlerce yıldır diş ağrısına doğal bir çare olarak kullanılmaktadır. Ezilmiş sarımsak ve ek olarak karanfil etkili bir diş ağrısı ilacıdır. Ağrıyı gidermek için karanfili doğrudan dişe uygulayabilirsiniz. Ağrılı bölgeye karanfil yağı ve ezilmiş sarımsak yaprakları da uygulanabilir. Benzer şekilde vanilya, antibakteriyel ve antienflamatuar özelliklere sahiptir.

Nane çayı poşetleri hafif uyuşturma özelliklerine sahiptir ve ağızdaki ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilir. Bunları doğrudan etkilenen bölgeye uygulayabilirsiniz. Bu size geçici bir rahatlık verecektir. Bu yöntem, ağrının geçici olarak giderilmesi için en etkilidir. Nane çay poşetlerini bir taşıyıcı yağ ile seyreltmek önemlidir. Karışımın daha uzun süre dayanmasını istiyorsanız dondurucuya koyabilirsiniz.

Zencefil başka bir popüler doğal migren ilacıdır. Enflamasyonu azaltabilen, besin emilimini artıran ve sindirimi artıran çok fazla içeriği vardır. Zencefil çayı, kan damarlarını açarak ve vücuttaki kan dolaşımını artırarak diş ağrısı ağrısını hafifletebilir. Ayrıca soğuk algınlığı ve gribe iyi geldiği kanıtlanmıştır. Bu bitkisel ilaç her derde deva olmasa da, reçeteli ilaçlara iyi bir alternatiftir.

Leave a Comment

error: Content is protected !!
1