Apple iPhone 11 Akıllı Telefon İncelemesi

Yine muhteşem ve pahalı bir donanım kombinasyonu; yeni renkler, yüksek kalite çift kamera, Wi-Fi 6 hızlı kablosuz teknoloji ve daha büyük pil ile karşımıza çıkan iPhone 11 model telefon, iPhone 11 pro modeli, iPhone 11 Pro max ve düz modeli ile farklı seçenekler sunuyor. Apple iPhone 11 telefon hiç şüphe yok ki iPhone XR modelini çok geride bıraktı; diğer versiyonlar arasında da en ucuz telefon olarak farklı bir üne sahip.

Ekranı 6,1 inç boyutunda ve Liquid Retina HD panel bu telefonun özellikleridir. iPhone 11 hangi işlemciyi taşıyor? Makine gücünü A13 Biyonik SoC ve 4 GB RAM elemanlarından alıyor. Öte yandan şirket, 512 GB’lık ROM seçeneği bu modelde yok.

Fiyatlara bakacak olursak :

  • iPhone 11 / 64 GB /700 dolar
  • iPhone 11 / 128 GB /750 dolar
  • iPhone 11 / 256GB /850 dolar

iPhone 11 Teknik Detaylar

iPhone 11 aynı üst versiyonları gibi; özel cam özel kasa ve özel koruma katmanına sahiptir. Kasası üst modellerinde oranla daha parlaktır. Kasalar siya beyaz mor ve sarı renklerde satışa sunuluyor. Tabi şirket bu model için IP68 -toza karşı korunaklı olduğunu gösteren sertifika aldı. iPhone 11 Bluetooth 5.0’ı da destekliyor ve yerleşik bir NFC yongasına sahiptir. Yani Apple PAY ile mobil ödeme yapabiliyorsunuz. Bu model bir önceki sürümünden yarı yarıya kısa zamanda açılabiliyor. Bu modelde 5G ağ desteği yok ama Wi-Fi 6 çok hızlı kablosuz iletişimi destekler.

iPhone 11, daha pahalı kardeşleriyle aynı öne bakan kameraya, yani 12 MP sensöre sahiptir. Apple, diğer versiyonlarına oranla en ucuz iPhone 11 modelini de üretti ki; pazar payını arttırsın! Nitekim öyle de oldu. Apple 11 modelinde yeni ultra geniş açılı kamera 12 MP’lik harika bir sensör. 120 derece açıyla gören, gece modunda canlı renkler elde edebileceğiniz mükemmel bir görüntü kalitesi sunuyor. Hatta bu cihazın bir ayrıcalığı var; fena para yakıyor. Örneğin 229 Euro’ya mal olan AppleCare+ sigortası da isteyene verilmektedir. Eğer bu sigorta paketini alırsanız, ekran kırıldığında sizden servet istemiyorlar sadece 29 EUR ödemeniz yeterli oluyor. G8S ThinQ yani 3D yüz yanıma servisi de çok hızlı çalışıyor. iPhone 11, 1792 x 828 çözünürlük destekli 6.1 inç LCD panele sahiptir.

iPhone 11 ağabeyi olan iPhone 11 Pro serisindeki gibi A13 Biyonik SoC -işlemci taşıyor. Bu işlemci Altı çekirdeklidir. 7 nano metre yonga seti üzerine silikon 8.5 milyar adet transistör yerleştirilmiştir. Telefon yük altında iç donanım sıcaklığını maksimum 46 santigrat dereceye çıkarıyor ve bu da donanımlar için tehlike arz etmiyor sevgili okurlar. Telefonun çok hızlı çalışması, sıcaklığı arttırmadan konfor sunması hep bu güçlü işlemcinin ve Apple GPU elemanının marifetidir.

Leave a Comment

error: Content is protected !!
1