2.El Taşıt Kredisi Şartları

İkinci el taşıt almak için paranız yeterli değilse ilk başvuracağınız yer banka olacaktır. Pekiyi bankalar açısından 2. El Taşıt Kredisi Şartları neler olacak? Gelin bu konuya ayrıntılı olarak değinelim. Her bankanın farklı taşıt kredi şartları var. Bankaların bu şartları ortak bir paydada buluşuyor ve tüm şartlar, bankanın parasını geri almasını garanti altına alacak şekilde düzenleniyor. Taşıt kredisi şartları arasında; 18 yaşını doldurmuş olmak, Sosyal sigortalar kurum kaydının aktif olması ve en az 6 aydır faal olması gerekiyor. Satın alınacak 2. el taşıtın başka kurumlar veya kişiler tarafından ipotek altına alınmamış olması şartı da bulunuyor. Kredi alacak kişinin kredi notu düşükse taşıt kredisi verilmez. Kredi başvurusu yapan kişinin bir düzenli gelire sahip olması ve kredi geri ödemelerini karşılayabilmesi şartı da var. Örneğin hiç SGK kaydınız yoksa veya bir geliriniz yoksa, banka size 2.el taşıt kredisi vermez.

  • İkinci el araç kredisi şartları
  • İkinci el oto kredi şartları
  • İkinci el araba için kredi şartları
  • Taşıt kredisi ikinci el şartları

Bankalar Hangi Taşıt Kredilerini Veriyor?

Bankaların sıfır araç, ikinci el araç, motosiklet kredisi, ticari araç kredisi ve tekne kredisi adı altında çeşitli kredi programları var. En cazip 2.el taşıt kredisi veren bankalar arasında Akbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank yer alıyor. Akbank48 ay vadeli 40.000 lira taşıt kredisi veriyor. Bu kredinin maliyeti ise toplamda 68,600 liraya tekabül ediyor. Faiz oranı aylık yüzde 2.05 olarak ayarlanan bu programdaki aylık geri ödemeler; 1.429 lira oluyor. VakıfBank da 40.000 lira 4 yıl vadeli taşıt kredisi veriyor. Faiz oranı yüzde 1.59 olarak uygulanan bu pakette aylık taksitler 1.280 liradır ve toplam geri ödeme 61,429 lira olmaktadır. Ziraat katılım bankası ise taşıt kredisini 48 ay vadeli 40.000 lira olarak sunuyor. Toplam geri ödemesi 72.494 lira olan bu pakette aylık kredi geri ödemeleri 1.510 lira olarak belirleniyor.

2. El Taşıt Kredisi Şartları

İkinci el araç kredisi şartları arasında 3 farklı kategori bulunuyor. Kredi almak için bir kamu çalışanı iseniz, maaş bordrosu, araç ruhsat ve faturası ve varsa ek gelir belgesi ile başvurmanız gerekiyor. Emekli iseniz aylık maaş dökümü, araç ruhsatı ve faturası ile beraber bankalara başvurabilirsiniz. Vergi levhalı bir çalışan iseniz vergi dairesinden aldığınız levhanızı, oda kayıt belgelerinizi ve aracın ruhsat ve faturasını bankaya götürmeniz gerekiyor. Banka, krediyi olumlu karşılarsa, geri ödemeler bitinceye dek araç ipotekli olacak ve siz bu aracı satamayacaksınız.

Leave a Comment

error: Content is protected !!
1